Jeg har selv før haft (synes jeg) superopskrifter, men denne overgår de andre.
Desuden er den "let" at lave i STOR protion.
Jamie Olivers Chili con Carne
4 personer (gang op efter hvor "sultne", "store", etc. de spisende er)
Husk, at evt. ris/brød også fylder)
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
olivenolie
2 tsk chilipulver
1 frisk rød chili, fint hakket (HUSK: vask hænder godt bagefter)
1 stor tsk stødt kommen
salt og peber
500 g god hakket oksekød
200 g soltørrede tomater i olie
2 ds (800 g i alt) flåede tomater
½ stang hel kanel
2 ds (800 g i alt) kidney beans (eller 1 ds kidney + 1 ds hvide bønner)
Blødgør de soltørrede tomater, hvis de er tørre.
Blend løgene, hvidløgen, chili'en og svits blandingen i en god olivenolie.
Bland chilipulveret og den stødte kommen i og "brænd" det af et øjeblik.
Så i med kødet, der brunes.
Imens blender du de soltørrede tomater med lidt af den olie de har ligget i.
I med de blendede tomater, dåsetomaterne, den halve kanelstang og salt og peber og evt. lidt vand.
Jo længere det simrer, des bedre. Faktisk er det en god idé at lave det dagen før.
Bønnerne er forkogte, så de skal bare i en halv times tid før servering.
Jeg har ofte serveret det til 50-80 personer. For at lette mit arbejde serverer jeg det almindeligvis "bare" med noget rigtig godt brød til og nogle store skåle "ren" grøn salat.
Og jeg havde næsten glemt:
En skål med en god, evt den græsk, youghurt og en skål med grofthakket persille.