|
| Bager søges? Fra : prio | Vist : 2347 gange 200 point Dato : 11-02-11 18:06 |
|
Findes der mon en "maskine" til at rulle wienerbrødsdej til privatbrug?
Jeg forestiller mig 2 oven på hinanden placerede ruller, som drejes med et håndsving.
Kan den købes til en pris mindre end en bondegård?
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-02-11 18:23 |
|
En glimrende og billig maskine hedder en kagerulle, i mangel af den kan du bruge en vinflaske!
Den kan rulle alle slags dej, ikke kun butterdej, også mørdej, småkager osv.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 11-02-11 18:29 |
|
Gå ud på et lopemarked og køb en "vaskerulle" - den kan sikkert gøre det samme.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 11-02-11 18:41 |
|
Citat Gå ud på et lopemarked og køb en "vaskerulle" - den kan sikkert gøre det samme. |
Måske lidt overdrevet til alm. husholding -
jeg tænkte på en pastamaskine, men jeg er ikke sikker på hvor tyk en dej den kan klare
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-02-11 18:46 |
| | |
| Accepteret svar Fra : PrivateDK | Modtaget 200 point Dato : 11-02-11 19:17 |
| | |
| Kommentar Fra : prio |
Dato : 11-02-11 19:20 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 11-02-11 19:28 |
|
Citat I modsætning til butterdejen indeholder wienerdej gær, og grunddejen, som fedtstoffet rulles med, er yderligere beriget med æg og mælk. |
OK, Jeg kan godt se der er forskel.
Og der dur, en pastamaskine ikke. Jeg kan ikke se der er andre muligheder end at rulle i hånden.
| |
| Kommentar Fra : PrivateDK |
Dato : 11-02-11 19:36 |
|
Smuller, er det fordi den ikke kan gabe over dejen?
Har da set bagere der har brugt rullemaskiner til når de laver en smørdej
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 11-02-11 19:45 |
| | |
| Kommentar Fra : PrivateDK |
Dato : 11-02-11 19:49 |
|
OK.
Godt at høre lidt erfaring.
Kan en pasta maskine rulle en dej på 3mm. Det mener jeg ca der er det jeg skal bruge til klejner.
| |
| Kommentar Fra : PrivateDK |
Dato : 11-02-11 20:55 |
|
Og du har stadig madkælder og ikke køleskab, sådan noget nymodens skrammel..
Nej undskyld, kunne ikke lige lade være.
Jeg kan godt lide når der kommer noget nytænkning der kan gøre det nemmere i dagligdagen.
Personligt har jeg svært ved at ramme lige nøjagtigt 3 mm over hele fladen når jeg ruller klejnedej, derfor bliver nogle af klejnerne for hårde når jeg koger dem, så jeg tænkte at man måske kunne lave bedre klejner med noget der kan gøre det bedre, det er ikke sikkert det er nemmere med rengøringen. Derfor spurgte jeg, måske er det med samme tanke prio spørger.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 12-02-11 08:15 |
|
Jeg vil mene at hjemmelavet småkagedej er alt for porøst til maskineri der ville gøre det lettere.
Når min mor rullede klejnedejud og fandt ud af at det var for tyndt startede hun bare forfra......og iøvrigt lod hun også dejen hvile 1/2 dags tid i køleskabet.
| |
| Godkendelse af svar Fra : prio |
Dato : 15-02-11 16:04 |
|
Tak for svaret PrivateDK.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|