Ok.
Her er lidt af hvert. Alle supergode. Alle personlige opskrifter
Rissalat
2 dl ris
3 dl vand
1 ds. tun
oliven
tomat
Dressing:
4 spsk. olie
1 1/2 spsk citronsaft
salt, peber
masse af hakket persille, dild,
en smule frisk hakket salvie
Blandes, mens risen er varm. (Vigtigt). Vent med tomaterne til salaten er kold.
Skøn om sommeren, når det er rigtigt varmt.
Go' salat til gæster, og så er den ikke dyr.
Du kan droppe tunen og servere den som tilbehør f.eks til grillmad.
Tun i butterdej
1 ds tun natural
2 æggeblommer
½ dl creme fraiche
salt, pebber
dild eller purløg
1 pk. Butterdej
Bland ingredienserne sammen.
Tegn formen på en fisk på et stykke papir og klip det ud.
Rul butterdejen ud.
Læg skabelonen på og skær to fisk ud.
Fordel fyldet på midten af den ene fisk.
Pensl kanten med pisket æg og læg den anden fisk ovenpå.
Pres kanterne sammen med en gaffel.
Pensl fisken med resten af ægget og bag i ovnen ca 10 min ved 200 grader til den er pæn gylden.
Kan også spises kold.
Spinatroulade
1 mellemstort løg
225 g frisk spinat
25 g smør
2 spsk hakket persille
Salt, peber, revet muskat
4 æg
50 g fuldkornsmel
225 g hytteost
Hakket purløg/forårsløg
Smør en lille bradepande og for den med olieret bagepapir.
Svits det hakkede løg til klart, tilsæt spinaten og kog ved god varme til vandet er fordampet. Tilsæt med rund hånd salt, peber, muskat.
Tag spinaten op og lad den afkøle hurtigt. (i en skål der stilles i iskoldt vand)
Hak spinaten groft, når den er kold.
Pisk æggene med lidt salt til de er helt jævne. Bland forsigtigt æggemassen med spinaten og melet og fordel blandingen jævnt i bradepanden.
Bag rouladen ved 200° i ca 10 min. til den føles fast.
Vend den ud på et olieret papir og rul den op som en roulade. Lad papiret rulle med. Læg den til afkøling på en rist.
Bland hytteosten med purløg.
Rul forsigtigt rouladen ud og spred hytteosten jævnt over. Rul rouladen sammen igen. Rul den ind i papiret igen, så den er under pres.
Lad den hvile lidt og skær så rouladen i skiver.
Server.
Det lyder voldsomt, men det er ikke så svær, som det lyder og hele besværet værd.