|
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 06-02-10 19:17 |
|
Hej med dig.
Du skal ikke sylte dem men henkoge dem.
Jeg har gjort det flere gange da vi boede på landet.
Det er jo dem der går under "kælenavnet" fattigmands asparges.
Her er den opskrift jeg altid brugte.
1 kg asparges
Lage af:
œ tsk salt
2 dl vand
Hvide asparges skrælles forsigtigt fra hovedet og nedefter ? grønne asparges skrælles ikke. På begge typer fjernes det nederste stykke af aspargesen. De pakkes tæt i henkogningsglasset, og lagen hældes over , så de er dækket. Henkog over to omgange ? første gang i 50 min ved 100°C , anden gang i 30 min.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 06-02-10 19:28 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 06-02-10 19:30 |
| | |
| Accepteret svar Fra : vagnr | Modtaget 200 point Dato : 06-02-10 19:39 |
|
Den er ikke nem, det er åbenbart kun en restaurantspecialitet, også i Frankrig (hvor det hedder salsifi) mariné for syltet/marineret og på engelsk (hvor de hedder salsify) pickled for syltet
Sjovt nok fandt jeg i Frankrig denne side (søg ned til Danish) hvor danske kokke har lavet en menu med skorzonerrødder marineret med grannåle, men ingen opskrift. Det er fra Restaurant Malling & Schmidt i Århus, meget fancy.
http://boudoirgourmand.canalblog.com/archives/evenements/index.html
Fra Canada noget der ligner en opskrift s. 142, men som henviser til en pickle, der virker helt almindelig på side 232, vand, sukker (for meget til min smag), hvidvinseddikke og krydderier.
http://books.google.dk/books?id=t0oBt69R8SIC&pg=PA142&lpg=PA142&dq=salsify+pickled&source=bl&ots=XWeie64l5z&sig=ncFCf-Hz2BjQ9FsZjLohuGOkkU8&hl=da&ei=EbVtS-HpEsP3-AbNrKSFBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10&ved=0CDoQ6AEwCQ#v=onepage&q=salsify%20pickled&f=false
Men det lyder da spændende, har selv dyrket skorzonerrødder, men nøjedes med kogte, stuvede, gratinerede el. lign.
God jagt
| |
| Godkendelse af svar Fra : gedestalden |
Dato : 19-02-10 08:01 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|