|
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 24-04-03 11:46 |
|
Her Per.
Hvis jeg er korrekt informeret, er det ikke tilladt at bruge salpeter til fremstilling af fødevarer mere. (Kræftfremkaldende)
Der er selvfølgelig ingen der kan gøre dig noget for at bruge det privat.
I gamle dage - øh bø -, kunne man få det hos materialisten
Mvh
Ram2
| |
|
Hej Per
Jeg ved at der er nogle slagterforretninger der har det og som man kan købe prøv at spørg ved din slagter, jeg ved at oppe i nærheden hos os kan vi købe det, nu ved jeg ikke hvor du bor, men prøv f.eks også ved materialisten de har det helt sikker også.
Mvh fjordglimt
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-04-03 11:51 |
|
Hej Ram
Nu er det også 50 år gamle opskrifter jeg sider med, og fik faktisk af vide at der også blev brugt nitrit til fremstillingen af pølser dengang.
gad vide om det er derfor vi er blvet som vi er *GG*
Per
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 24-04-03 11:59 |
|
Hej Per.
Det kan godt være jeg blander nitrit og salpeter sammen, men jeg ringer lige til en ven der har en slagterforretning og spørger. Jeg vender tilbage.
Har allerede talt med ham. Salpeter er forbudt, men nitrit er tilladt for fødevareproducenter. Han siger at private ikke må bruge det. Underligt,- hvordan vil man forhindre dette. I øvrigt sagde han, at jeg kunne bare komme forbi, så kunne jeg få hvad jeg skulle bruge. Skal du ha' noget??
Ram
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-04-03 12:03 |
|
Hej Ram
Nej det er ikke fordi jeg selv skal til at lave pælser, men jeg har sidet og tastet opskrifter ind fra den gamle kogebog som jeg lånte, og var oppe ved slagteren som jeg lånte den af i går for at få oversat en del af det der stod, og så tænkte jeg at jeg måske kunne oplyse på opskrifterne hvor man kunne købe salpeter
Per
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-04-03 12:06 |
|
Forresten
hvis man ikke må bruge salpeter mere, hvad bruger man så i stedet ??
| |
| Accepteret svar Fra : ram2 | Modtaget 110 point Dato : 24-04-03 12:17 |
|
Øhh - Nitrit + et eller flere af disse E.................et eller andet
Salpeter virker konserverende, og rødfarvende, og det mener jeg at nitrit også gør.
Jeg vil tro at man, hvis der ikke er en materialist i nærheden, kan få det lokale apotek til at tage det hjem.
| |
|
Hej
Ja det er rigtig da jeg selv bruger det til rullepølse når jeg laver dem.
Ja apoteket har jeg slet ikke tænkt på det er også en mulighed. Jeg ved at ved slagteren oppe ved os siger man bare hvor mange gram man vil have og så betaler man bare efter det. HUSK der skal ikke bruges ret meget af det ellers bliver det helt uspiseligt.
Mvh fjordglimt
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 27-04-03 13:22 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|