Hej Fjordglimt
Her er mit forslag,har selv brugt dette foreslag flere gange:
Bruschetta med feta og oregano
Ca 80 stk.
8-10 store fuldmodne bøftomater skåret i små firkanter
Ca 1 kilo fetaost.
ca 5-6 dl olivenolie.
10 spsk rødvinseddike.
10 tsk. friskhakket eller 1 1/2 tsk. tørret oregano
Tilberedning
Italienske filione flute skæres i 1 cm. tynde skiver ,ristes i ovnen til de er gyldne.
Bland tomatfirkanterne feta der er smulret ,det halve af olien og oreganoen og rødvinseddiken sammen .
Alle brødene gnides med hvidløg og resten af olien fordeles på brødene.
Derefter lægges tomat -feta blandingen på brødene.
Et drys friskkværnet peber på alle brødene, Kværn peber ovenpå alle brød
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boeuf bourguignon ( Brug 2 store suppegryder til at lave retten i )
10 kg oksebov eller okseklump
2½ kilo bacon i store tern
ca 1 kg margarine eller smør
50 skalotteløg
20 fed hvidløg
25 spsk mel
ca 5 fl. rødvin ( God Bourgogne )
ca 4 liter god oksebouillon
20 laurbærblade
4 bdt. kviste timian
4 ds. koncentreret tomatpure
Salt og peber
3 kilo små champignoner
2 kilo skalotteløg
3-4 bdt. hakket persille ( til servering )
Skær oksekødet i terninger og flæsket i meget små terninger.
Varm en gryde op ( helst en jerngryde ) og brun flæsketerningerne heri og tag dem op.
Brun oksekødet og tag også det op.Kom evt. lidt smør i gryden ,hvis der ikke er fedtstof nok.
Hak løg og hvidløg og brun dem.
Læg flæsk og oksekød tilbage i gryden,drys melet over og rør det sammen og spæd med rødvin og bouillonen.
Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpure, salt og peber.
Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca 1 1/2 time.
Tilsæt de hele skalotteløg 15 minutter før retten skal serveres og champignonerne 10 minutter før retten skal serveres. Serveres rygende varm og drysses med friskhakket persille lige før servering.
En god rodfrugt- kartoffelmos er perfekt til retten.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hjemmelavet is
40 æggeblommer ( evt pastericeret )
½ kilosukker
7 liter piskefløde
500-600 valnødder
1 kilo mørk chokolade
1 kilo groft revet marcipan
Rosiner (Kan lægges i rom eller brandy ,et par timer ) kan tilsættes efter behag
Tilberedning
Æggene piskes luftige med sukkeret.
Nødder, chokolade m.v. hakkes groft. Marcipan rives groft. - nemmest hvis marcipanen fryses 1 times tid først.
Fløden piskes stiv, og vendes i æggemassen.
Hakket chokolade, nødder m.v. samt marcipanen vendes meget forsigtigt i isen, der sættes i fryseren.
Der skal ikke røres i ismassen under frysning. Kan evt. serveres med lun jordbærsovs.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tomatsuppe ( dejlig krydret og kraftig )
2 kilo Bacon i skiver
25 dåser hakkede flåede tomater
8 dåse koncentreret tomat puré
8-10 store løg ,hakket fint
25- fed hvidløg ( eller efter behag ) hakket fint
15 store grønne chili-frugter (efter behag ) hakket fint ( frø pilles ud )
5 l hønse fond (eller buillon)
6 spsk tørret oregano
8 spsk tørret basilikum
Salt og Peber
Pynt med friskhakket basilikum
Parmasan eller revet Mozzarellaost
Skær baconen i små tern og Svits det.
Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderier.
Hæld fond'en ned i blandingen og tilsæt derefter de hakkede tomater og den koncentrerede tomat puré.
Lad suppen små-simre i ca 30 min.
Kan ved servering drysses med frisk revet parmasanost
Serveres med et god brød.
mvh og god fornøjelse
mcloud