|
| opskriften på verdens bedste Fra : hannibals | Vist : 2732 gange 500 point Dato : 05-10-09 15:24 |
|
Hvem har opskriften på verdens bedste frikadeller,Jeg mangler nye idér ( stort emne )
| |
| Accepteret svar Fra : LuffeA | Modtaget 510 point Dato : 05-10-09 15:40 |
|
Det har jeg
Tre dele kalv/flæsk, ikke for magert.
En del mel eller opblødt franskbrød.
1 æg
1 stort zitauerløg, som jeg foretrækker groft hakket.
Salt, peber, en anelse karry og danskvand med brus.
Alt undtagen danskvand røres sammen, med ske eller langsom maskine, farsen må nemlig ikke klaske for meget sammen, danskvand i til sidst for at gøre den lind.
Lad trække i køleskab et par timer inden brug, og så lige en let omrøring inden brug.
Formest pænest, især hvis man laver små, ved at dyppe venstre hånd samt spiseske i en skål vand, tag en klat fars og form den inde i hånden med skeen.
Steges ved 3/4 varme i smør eller margerine.
Mums
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-10-09 15:52 |
|
Det er den mor/mormor lavede.
Der skal ikke eksperimenteres med frikadeller.
men ellers lyder Luffes opskrift fin (uden karry ).
Den med mineralvandet er helt rigtig, eller i en snæver vending kogt vand.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-10-09 15:54 |
|
Forresten så smager frikadeller anderledes, når man laver dem i udlandet.
Måske spiser grisene noget andet hernede!
| |
| Kommentar Fra : annfriis |
Dato : 05-10-09 15:55 |
|
Hej Hannibals
Jeg ville bruge de samme ingredienser som LuffeA. Dog synes jeg, det er en del mel han foreslår. Derudover kommer jeg ofte en skefuld tørret basilikum i - smager vildt godt synes jeg
Iøvrigt har jeg en kogebog der hedder "Frikadeller på gaflen" af Monica Ritterband og Rolf Nielsen ISBN 87-17-06430-9. Der er 312 opskrifter, så mon ikke der er inspiration til lang tid
Du kunne jo osse bare Google ordet, der er vel 1 mill. madsider om "deller"
Hilsner/Ann
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 05-10-09 16:01 |
|
Jeg har også een, som min datter kom med. Jeg har ellers altid lavet det hele på gefühl, men fordi vi kun skulle lave til 2 personer den dag, holdt jeg mig meget til opskriften og de blev rigtig gode
Altså til 2 personer, men kan ganges op.
200 g magert hakket svinekød
1 tsk. salt
0,5 del havregryn
0,5 stk æg
0,5 stk. revet løg ( det var det bedste, at jeg rev løget, plejer bare at hakke det)
1 del minimælk
1/5 tsk. peber
Salt tilsættes kødet og røres i først. Hertil tilsættes alle ingredienserne, men der holdes lidt mælk tilbage. Farsen røres godt og resten af mælken tilsættes evt.
God smag i dellerne
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-10-09 16:04 |
|
Jeg har verdens bedste opskrift på kødboller:
Kødboller, italienske
2 skiver franskbrød
¾ dl mælk
250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
1 æg
4 spsk. Parmesan
2 spsk. Persille
Hvidløg
Citronskal, revet
Salt, peber
Pandesteg i en god olie. Størrelse: som valnødder
Tomatsauce:
1 løg
Hvidløg
Olie
2 dl bouillon
4 spsk. Koncentreret tomatpure
Basilikum
Salt, peber
Dertil en god (gerne hjemmelavet) pasta og en skålfuld grøn salat
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-10-09 16:05 |
|
Jeg taler om 1/4 tsk karry.
Den kan nu også tilsættes sovsen hvis man laver det, frikadeller giver en lidt smagsløs sky, hvis overhovedet.
Ja, meget kommer an på farsen, men som bekendt ved man sgu ikke hvad det er farsen består af i supermarkedet i dag, en gammel husmor fortalte mig at frikadeller egentlig burde laves af rent kalv, men de hænger meget bedre sammen ved tilsætning af gris.
Jeg har med held tilsat friske krydderurter, men skal det være helt godt skal det være uden.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-10-09 16:06 |
|
Krummen: Den med dansk vand (eller kogt) er god nok.
Jeg halverer dog (i modsætning til min mor/mormor) med mælk.
"Bruset" gør dem lettere, og de brænder ikke så let på
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-10-09 16:08 |
|
Er lige hjemkommet fra Toscana.
Var på en uges kogekursus i Maremma.
Hvad siger I så?
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-10-09 16:09 |
|
Danskvand med meget kulsyre er svært at finde, men det giver farsen luft, dog skal man ikke røre så meget efter tilsætningen,
Og så er der nogen der steger dem i svinefedt, jeg har ikke fedtforskrækkelse, men bvadr....
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 05-10-09 16:14 |
|
uhmm Frieda
sikke nogle,deller, /italienske kødboller
det må prøves
Det med dansk vand og brus har jeg også fra min mor, og det har jeg også altid gjort før, men stadig på et sjat af dit og en sjat af dat.
Og det er helt rigtigt ifølge min erfaring, at farsen skal stå køligt og "trække" ½ time mindst og at man rører saltet i først- det med fingrene i farsen ved jeg ikke lige :(
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-10-09 16:26 |
|
Jeg har ikke hørt det med saltet, men det lyder troligt.
Farsen skal trække, dels for at opbløde melet helt, og dels for at løg og krydderier kan trække ud.
Jeg kan finde på at bruge kvarte løgringe, elsker når de stritter ud og bliver svedet på panden.
| |
| Kommentar Fra : webgun |
Dato : 05-10-09 16:46 |
| | |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 05-10-09 17:56 |
|
Jammen venner ud i dellegastronomien...
Kulsyren i en dansk vand er da smuttet for længe siden, når man begynder at stege og efterlader bare rent vand, som jeg alligevel tilfører farsen. Dog bruger jeg meget lidt vand , da jeg VIL HA at frikadellerne har næsten samme højde som bredde og samtidig smukt aflange, og bruger man for meget væske, så bliver de for flade når man pandesteger. Slagtere har altid sådan nogle kuglerunde hånddeller, men de kødboller er osse lavet af "ugendergik og godtmedpeber" og har 200 mærket i frituresvømning.
Smagte i øvrigt en gang en delle, som var rørt med en smule hønsebouillon i farsen. Ikke dårligt...
Min salig mormors delleopskrift er: 1 portion hakket (500 gr) kalv og flæsk...eller rent flæsk - 1/4 del af kødet fjernes og hullet fyldes med ½ hvedemel og ½ rasp. Kødet lægges tilbage og røres med 1 stort grovhakket løg, 2 æg, salt og peber og tilsættes væde så farsen bliver blød, men stadig kan holde facon. Skal hvile ca. ½ time...røres lidt igen og er derefter klar til stegning.
| |
|
For at få den bedste smag, kommer jeg et zitauerløg i minihakkeren, og så får den alt hvad den kan trække i 5. gear!
SÅ smager de godt
Det med svinefedt - LuffeA - der var en frikadellebod på Strøget engang. De stegte i svinefedt. Måååms, de var gode!
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-10-09 19:52 |
|
Camillasmoster
Ja, jeg har da også smagt fedtstegte deller........i mangel af bedre.
De skal jo bare have god varme og lægges på fedtsugende papir, så er den hjemme.
Men lave sovs af det er da en uhyggelig tanke
| |
|
Du har ret, LuffeA!
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 05-10-09 22:12 |
|
Ingen problemer med frikadellesovs, den laver man da bare.
Opbagt sovs. Letmælk i og så kulør, 6-8 skvæt engelsk sovs, 1 spiseskefuld ribs- eller paradisæglegele, 2 sp. piskefløde, salt og peber. Laves så tyk man nu vil have den. Og den smager godt.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 05-10-09 22:54 |
|
Aaaarh, jeg gider ikke at lave opbagning til frikadeller eller lignende, det bruger jeg kun til en god steg eller til stuvninger.
Laver man sovsen på panden med lidt meljævning får man al smagen med, incl. det lidt fastbrændte.
| |
| Kommentar Fra : vvdriver |
Dato : 06-10-09 08:16 |
|
Vil i ikke godt skifte emne?.
Jeg har taget 3kg. på ved at læse alle de gode opskrifter.
Frikadeller er min livret.
Opskriften er magen til Nordsted 1,men med ekstra løg.
Hos mig kaldes de PINDSVINE frikadeller ,(løgene stikker ud alle steder).
vvdriver
| |
|
Masser af totalt hakket løg og et pift af muscat og hvidløg
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 06-10-09 16:05 |
|
Jeg laver gerne et par stykker ekstra til en fedtemad dagen efter, men de er væk næste morgen, spist som natmad uden brød
Hvis jeg har meget frisk fars kan jeg finde på at smide halvdelen af den rå rørte i fryseren, eller gemme den til næste dag, man skal dog passe grueligt på da rå æg og fars er en dårlig kombination.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 06-10-09 16:11 |
|
Citat Og pindsvinefrikadellerne er børnene helt vilde med ??? |
Der er forhåbentlig stadig børn der ikke skriger på pzza og frites......
Da jeg var barn........Taaaaak, jeg ved det godt.
Men kunne vi ikke lide maden var der ikke noget at gøre.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 06-10-09 19:47 |
|
Serverer man stuvet spinat til dellerne er der vel også muscat i det grønne.
De udsmattede løg er til tandløse.
Vidste I at muscat er giftigt ?
En håndfuld knuste nødder på een gang, goodbye
| |
|
Jeg bryder mig ikke om at tygge i løgstykker i en frikadelle - elsker ellers løg meget højt.
Og smagen bliver langt bedre. For det meste kommer jeg ikke muscat eller hvidløg i, men forandring fryder.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 06-10-09 23:01 |
|
I det hele taget når det drejer sig om traditionel mad kan jeg lide at eksperimentere lidt, men holder mig for det meste til det jeg har lært.
Som da jeg landede i Kastrup for 14 dage siden efter en udlandsrejse, ½ time efter landingen stod jeg ved en pølsevogn og bare nød i fulde drag et par dryppende ristede med smat og kønsløst brød.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 06-10-09 23:45 |
|
Citat Og smagen bliver langt bedre |
Nej Hanne, den bliver anderledes Citat men forandring fryder |
ja bestemt, men så er det ikke frikadeller
| |
|
Ja, det bliver de, og nej det er det ikke, Krummen
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 07-10-09 14:51 |
|
Hmm, der er kan jo også være løg i medister, men løgene heri er også "forsvundet".
Frikadeller er frikadeller, alt andet er stærkt varierende karbonader.
Apropos kønsløs sovs, jeg tilsætter sommetider 1 tsk Gammel Dansk, det meste af alkoholen fordamper, men bitteren indeholder ca. 50 forskellige krydderier og giver sovsen ualmindelig god smag.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 08-10-09 17:14 |
|
Nejnejnejnejnejnejnejnejnej.......
Panden skal ikke koges af med piskefløde, det bobler og bliver svidet af, og sovsen smager brændt.
Brug en skvæt vand, lad koge op, hvis sovsen ikke må være fed som mange ikke heller ikke vil have så tilsæt lidt mælk og jævning, kulør samt krydderier, FØRST derefter rundes sovsen af med piske- eller kaffefløde.
Hvis Du absolut vil nøjes med fløde skal panden alligevel koges af med vand for at frigøre smagsstofferne fra bunden og at køle panden ned.
Metoden med blot at jævne med piskefløde kan bruges i en stegegryde hvor der som regel er langt mere sky.
| |
| Kommentar Fra : hannibals |
Dato : 08-10-09 17:37 |
|
Nej nej ikke mere det var frikadeller intet andet
| |
| Godkendelse af svar Fra : hannibals |
Dato : 08-10-09 17:41 |
|
friadellerne var gode,måske lidt mindre mel
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|