|
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 14-08-09 13:30 |
|
Grønne tomater kan syltes og smager pragtfuldt.
| |
| Kommentar Fra : Ammitz |
Dato : 14-08-09 13:38 |
|
Ja, - men det er jo ikke grønne tomater, - de er supermodne, røde, bløde og søde lige med undtagelse af een skive, der hvor blomsten sidder. Der er de hårde og grønne.
Ammitz
| |
|
Hej prøv at plukke de delvist modne tomater - pak dem enkeltvis ind i avispapir og opbevar dem ved stuetemperatur, så tror jeg de bliver modne. Du kan da prøve med at par stykker. Du kan fremme processen ved at lægge dem sammen med æbler.
Jeg har også brugt avispapirmetoden, hvis jeg kunne se, at alt for mange tomater ville blive modne samtidig, så vi ikke kunne nå at spise dem. Så plukkede jeg grønne tomater, som så modnede efterhånden indenfor i huset.
| |
| Kommentar Fra : Ammitz |
Dato : 14-08-09 14:44 |
|
Jeg har prøvet avispapir og jeg har prøvet at lægge dem med den umodne del mod lyset, - men så sker der bare det, at den del af tomaten som nu er moden, bliver overmoden og springer/rådner.
Men spørgsmålet er også bare, - hvad kan der være hændt i år med tomaterne, - som ikke er sket for mig de sidste 15-20 år?
Jeg spørger for at jeg ikke skal opleve det samme til næste år.
Og kan man uden risiko spise det modne - ved at skære det umodne fra?
Ammitz
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 14-08-09 15:14 |
|
Citat Skrevet af: Karna Maj – 19. juli 2004 kl. 8.52
Det du oplever hedder grønnakkede tomater, hvor tomaten ikke bliver rød i stilkenden, men forbliver grøn eller gullig og er unaturligt hård i kødet her.
Det skyldes ikke varme, men for megen sollys. Nogle sorter er mere tilbøjelige end andre. Der er normalt ikke problemer med Gemini, hvis man lader den beholde alle blade.
Man skulle ellers ikke tro, at der har været så meget sollys i denne sommer, så det var muligt at få grønnakkede tomater – har du fjernet bladene helt omkring tomatklaserne? |
http://www.havenyt.dk/forum/drivhuset/1225.html
Jeg har set, at det er et "gammelt" svar, men er problemet ikke det samme ?
Du kunne jo evt. stille dit spørgsmål der.
Jeg tror ikke, at du bliver syg af at spise dine tomater. Skær det grønne fra.
Jeg har selv været ude for at købe tomater, der ikke var blevet helt røde, men grønne ved stilken. Tomaterne blev spist og ingen blev syge.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Ammitz |
Dato : 14-08-09 17:02 |
|
Tak for svaret ans.
Det er lige præcist det jeg er ude for i år, - men jeg har ikke skåret noget grønt bort, - så solen må bare have givet dem mere lys i år, en de plejer at få, - da jeg har kasserne stående på samme sted hvert år, - netop for at de kan få så meget sollys som muligt.
Så blev jeg så klog!
Ammitz
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|