|
| Oste skorpe spiser...!! Fra : vedikkealt | Vist : 7189 gange 100 point Dato : 26-07-09 07:45 |
|
Jeg opdagede forleden dag, at en af mine gode bekendte kun tog papiret / sølvpapiret af en skære ost, og spiste resten...
Selv synes jeg, at en osteskorpe smager
Hvor ernærings rigtigt er det ?
God søndag fra vedikkealt
| |
| Kommentar Fra : snerose |
Dato : 26-07-09 07:50 |
|
Ja, føj for den!
Jeg tvivler på, at der sker noget ved det - hverken positivt eller negativt i ernæringsmæssig henseende.
Består skorpen ikke bare af voks lavet af paraffin? Det tror jeg....
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 26-07-09 08:52 |
|
Der er da ikke noget næring i skorpen..Det er da voks, så det kan da højst være tarmene der bliver smurt lidt LOOL
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 26-07-09 08:59 |
|
Og smagen BVADRRR det har du ret i, Den gæring, som er ostens naturlige forløb, kan ofte ses som en randgæring lige efter voksen. Det er noget der gir' smag skulle jeg hilse at sige. Kig forresten altid efter om osten er randgæret..Det påvirker ostens smag i hele stykket. I supermarkederne er det lige meget, da al ost stort set smager ens..... med mindre de har en deli afd.. Mææææææn så hopper prisen osse et godt nøk opad.
Hva fa... har det med ernæring at gøre LOOL Sorry vedikkealt - er vist lidt speedygonzales. Men så ved du det om randgæring og kan snart skifte nick til "vednæstenalt"
| |
| Kommentar Fra : Line99 |
Dato : 26-07-09 09:00 |
|
Selvfølgelig er noget fordærvet er det giftigt fordi der dannes giftstoffer fra nedbrydningsbakterierne. Da er det ikke nok at skære bort/fjerne det plettede område, hele stumpen skal smides ud. Oste-bakterier er helt anderledes end almindelige fordærvelsesbakterier. En ost skal lagres i et helt bestemt ''miljø'', for at det ikke er de forkerte bakterier der får overtaget. Desværre tror mange (incl. delikatesserne i supermarkederne) at oste bare kan ''lagres'' uendeligt, men sagen er at når voks hinden punkteres og osten forlader sit ''lagrings-miljø'', så begynder den at henfalde. En gammel ost mister sin sødme og bliver mere sur i smagen; de kan også harskne. Jeg køber kun oste hvis de lige er skåret igennem (ikke hvis de har ligget og kun en lille stump tilbage) ellers køber jeg hellere vakuumpakket.
| |
| Accepteret svar Fra : Line99 | Modtaget 100 point Dato : 26-07-09 09:08 |
| | |
|
Line99
Du skriver noget jeg ikke har tænkt så meget over...netop det med at osten bliver sur / bliver hardsk...når jeg køber en savlende gammel Ole...har den nok været mere sur / rådden end vellagret...
Men jeg er da aldrig blevet syg af det...
| |
|
Line99
Den med hjemme osteri lyder dælme spændende ( har kølig kælder til rådighed )
Og så er der dælme langt til prisen på færdigost...
I forvejen bager jeg alt brød selv...
| |
| Kommentar Fra : Line99 |
Dato : 26-07-09 09:43 |
|
Men altså når osten forlader sit ''lagrings-miljø'' og anbrydes (får skader på voksen eller udskæres), da begynder den at henfalde, så simpelt er det.
| |
|
Line99
Lige præcis...og så har man jo også smidt ca. 10 % af den forvejen dyre ost ud...inden den første skive kommer på brødet...for skorpen er jo vejet med i prisen...
Jeg er MEGET tæt på at gå ind og købe det hjemme osteri...
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 26-07-09 12:09 |
|
Og hvem har så lige den ultimative løsning på en "skorpefjerner" ??
Bemærkninger om personlig hygiejne frabedes
| |
| Kommentar Fra : Line99 |
Dato : 26-07-09 12:27 |
|
Jeg tror hjemme oste fremstilling mere er baseret på FRISK-OSTE: fetaost, ost i olie og hytteost.
Fremstillingen varer i nettotid 20 minutter, og fetaostene er spiseklar efter 4-5 dage.
Hytteosten er spiseklar samme dag, som den laves.
Frisk-oste er jo ikke skære-oste, men bevares, det kan da godt være at det også er muligt som hjemmefremstilling. I det Franske er der jo meget små osterier her og der, sååå hvis og såfremt burde det da være muligt, men vil tro at frisk-ost nok er det man først skal blive fortrolig med.
Oste laves jo bekendt af mælk, og der bruges vist temmeligt meget til en lille smule ost,,, men altså jeg har ikke selv prøvet noget af det endnu, men jeg har en plan om at prøve med osteløbe først og fremmest. Du må da gerne fortælle hvis du begynder at få erfaringer med det
| |
| Godkendelse af svar Fra : vedikkealt |
Dato : 17-08-09 21:59 |
|
Tak for svaret Line99.
Jeg er kommet lidt nærmere hjemme osteriet...her en ca. 50 km. fra mig bor der en som angiveligt skulle lave skære ost efter www.hjemmeporduktions metoden.
Der er dog ikke lige noget at smage p.t.
Og tak til alle for god deltagelse....
Venlig hilsen
vedikkealt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|