Det kommer an på!
Et eksempel, skolen.
Er det OK at børn i nogle kommuner lærer mere end andre, fx fordi nogle kommuner har meget større skatteindtægter end andre? Her ville jeg som udgangspunkt sige nej, der skal være nogle fælles krav til hvad børn lærer i skolen.
Er det Ok at skolebørnene i den rige kommune får lejrskoletur til USA, mens dem i den fattige kommune kommer på en gammel lejrskole 30 km. hjemmefra. Her ville jeg som udgangspunkt syntes det er OK.
Men havd med plejehjem og hjemmepleje, hvor store afvigelser kan vi tåle der, hvor går Ekstrabladsgrænsen, eller dokuTV-grænsen?
Min vurdering er, at vi går i retning af mere centralisering, mens alle politikere, ikke mindst den nuv. regering, ivrigt hævder det modsatte. Kommunalreformen, politireformen, sygehusreformen, skatteadministartionsreformen (det hedder det nok ikke, men skat er jo blevet statslig, hvor der før også var kommunal ligning) osv er alle udtryk for en centralisering, der -ud over postulerede effektivitetsgevinster- også handler om at ingen i dag vil finde sig i at få en dårligere service end i nabokommunen/regionen. Resultatet er ikke at servicen bliver bedre, men den bliver ensartet halvdårlig, til gengæld gennemkontrolleret!