Palle Mogens Foged Sørensen (født 26. marts 1927 i København) var en småkriminel, der den 18. september 1965 blev massemorder ved at dræbe fire politibetjente på Amager. Det skete i forbindelse med at blive stoppet af patruljevogne på vej hjem efter en indbrudsturne med kammeraten Norman Lee Bune.
De to indbrudstyve blev først stoppet på Amager Strandvej af en politibil fra Tårnby politistation, da de efter indbruddene kom kørende i Palle Sørensens hvide bil en Simca versailles. Palle Sørensen, som havde medbragt en pistol i et skulderhylster, dræbte de to betjente, hvorefter Norman Lee Bune stak af.
Palle Sørensen fortsatte efter drabene alene i sin bil og blev i Vermlandsgade indhentet af en politibil fra Københavns politi. De to betjente, som ikke kendte til de tidligere drab, blev ligeledes skudt af Palle Sørensen.
Alle de fire betjente var unge mænd i tyverne, 3 af dem var 24 år og den sidste 28 år.
I forbindelse med drabene affyrede Palle Sørensen i alt 15 skud, hvoraf de 12 ramte ofrene.
Efter en intensiv politieftersøgning meldte Palle Sørensen sig selv, da han henvendte sig til den vagthavende sagde han: "Man vil vist tale med mig". Vagthavende spurgte: "Hvad er Deres navn?" "Palle Sørensen", lød svaret. Minutter efter var han Danmarks bedst bevogtede person.[Kilde mangler]
Palle Sørensen tilstod drabene i et grundlovsforhør den 21. september 1965, tre dage efter mordene. Den 18. marts 1966 blev han idømt fængsel på livstid.
Under afsoningen anmodede han gentagne gange om benådning, hvilket blev afslået.
Den 26. maj 1995 blev Palle Sørensen imidlertid overført til fortsat afsoning i åbent fængsel, og den 17. marts 1997 udstationeret til en af kriminalforsorgens pensioner. Den 4. maj 1998 blev han, der nu var 71 år gammel, benådet efter at have siddet til afsoning i ca. 32 år og 8 måneder. Han er dermed den, som i nyere tid har afsonet den længste straf i Danmark.
Straffeloven er senere ændret, så livstidsdomme fremover hvert år skal vurderes på ny efter 12 års afsoning. Palle Sørensens sag indgik i både den offentlige debat og i Folketingets behandling af lovændringen.
Palle Sørensens far Rasmus arbejdede som natbetjent i Nysted.
Det var så altså datidens opfattelse af livstid, der gjorde sig gældende!