|
| Kommentar Fra : Tilde38 |
Dato : 29-09-08 10:33 |
| | |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 29-09-08 10:37 |
| | |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 29-09-08 10:44 |
|
Gule ærter laves af fuldmodne ærter.
Det er i principper de samme som vi også spiser som grønne og umodne.
Når man sår dem bruger man også gule ærter.
Der kan dog være forskel på hvilke sorter der er bedst til det ene eller det andet, men det er samme art.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 29-09-08 10:48 |
| | |
|
Skalærter
Man deler haveært ind i to hovedkategorier - de tidlige skalærter og de finere marværter. Skalærter dyrkes til ærterne er modne hvorefter de tørres og anvendes til suppe, pure og f.eks. gule ærter. Bruges skalærter i umoden stand kan de nydes naturel. Tørrede ærter har været kendt siden oldtiden og at spise grønne ærter er først kendt i 1600-tallet, men fik først udbredelse i løbet af 1800 tallet.
http://www.kostplanen.dk/ordbog.php?offset=90&query=S
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 29-09-08 11:45 |
|
Hej o.v.n
Rigtigt. Tyskerne ville grine af vores gule ærter. Der køber man dem som du siger grønne og enten med eller uden skal. Vi kan bedst li' dem med skal, da det giver suppen mere grov fyld og dermed plantefibre. Og så hedder retten "Erbsensuppe".
Danskere kan som regel ikke fordrage den tyske variation - også suppen er selvfølgelig grøn.
Det er ved at være tid til gule ærter- som hos altså også er grønne.
Mange hilsner Ingelein
| |
| Godkendelse af svar Fra : Ammitz |
Dato : 29-09-08 12:05 |
|
Tak for svaret o.v.n.. og alle I andre.
Dog var dette svar det, der for mig var det afgørende.
Ammitz
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|