Hej
Jeg vil foreslå dig at købe Brugsens bog, som hedder "Gærbrød fra brugsen", som indeholder opskrifter på flutes, boller,birkes, pølsehorn mv. Opskrifter som man bestemt ikke går fejl af. Jeg har benyttet disse opskrifter og specielt pølsehornsopskriften til store arrangementer og børn og voksne er vilde med dem. Har bagt dem siden 70èrne, så opskriften er gennemprøvet, og jeg bager aldrig mindre en 100 af gangen
De er lette og luftige. Jeg kommer ikke sennep ind i dejen, men kun en halv pølse, så kan man selv tage sennep og ketchup til.
Opskriften passer bedre hvis man lige ganger med 2, så der bliver 32 stk., for de er hurtigt spist.
Pølsegifler (16 stk)
1 dl lunkent vand
25 g gær
75 g margarine
ca. 450 g (7½ dl) mel
1 dl ymer
1 æg
½ tsk salt
Fyld
8 wienerpølser
æg til pensling-sesamfrø til at drysse over
Margarinen smeltes, koldt vand tilsættes og så passer temperaturen sikkert til gæren.
Ymer og æg tilsættes. Melet iblandes sammen med saltet til de har passende konsistens.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min.
Dejen slåes ned og deles i to.
Udrulles i to cirkler, som hver deles i 8 trekanter, kør med en klejnespore, ingen ridser og det er nemt.
½ pølse lægges på hver trekant, som rulles sammen fra den brede ende med spidsen nedad.
Efterhæver ca. 10 min.
Pensles med æg og sesamfrø
Bagetid: 20-25 min. ved 200