Nu ved jeg ikke hvor dine tal kommer fra, men Ny alliance og CEPOS er ikke ligefrem sandhedsvidner.
Lidt kommentarer til Tiltag til forøgelse af det årlige skatteprovenu
1) Udlicitering af kommunale driftsopgaver
(15 milliarder)
Det er meget svært at lave helt præcise kontrakter til udlicitering, for den private leverandør laver KUN det der står i kontrakten, alt det andet koster ekstra. Kommunen skal derfor have egne eller private konsulenter til udarbejde udbuds- og kontraktmateriale, andre til at kontrollere osv.
Aktindsigt hos en privat leverandør, sammen med et arkiv der viser hvad de har gjort, hvem der har besluttet det, hvordan de har behandlet klager osv er blandt de mange ukendte byer I Rusland.
Kommunen går glip af egen videnopbygning, hvis alt mulig skal laves af private firmaer, men man kan selvfølgelig betale igen for det leverandøren har læst af at løse kommunens opgaver.
Og har man først solgt brandstationen, bilerne og materiellet, ikke længere har brandmænd ansat er det svært at tage opgaven tilbage når Falck udnytter monopolet og skruer prisen op.
Selvfølgelig er der noget man kan udlicitere, men det er langtfra det hele.
2) Udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområd¬et til provinsen
(10 milliarder)
Hvem tager med? Da Flyvevåbnet flyttede til Jylland mistede de så mange flyteknikere, at uddannelsen af piloter nu foregår I USA. Sikkert en kæmpebesparelse?????
3) Hævelse af rentebeskatning¬en på ratepensioner fra 15 % til 33 %
(15 milliarder)
En meget stor del af dem der laver pensionsopsparing (dem med ikke så høje indtægtere) får næsten ikke noget ud af det, fordi de mister pensionstillæg, boligsikring mv. Men staten scorer kassen!
Med 33% ville det for langt de fleste bedre kunne betale sig at spare op selv, betale lidt mere I løbende beskatning, men have helt frie tøjler med hvornår de vil hæve pengene, tage dem med til udlandet, gå på pension osv. Det kan jeg anbefale, gik på pension som 52-årig
4) Hævelse af indbetalingerne til efterlønsordnin¬gen med 7 % af indkomster der overstiger 300.000 kroner årligt
(12 milliarder)
Det faste bidrag til efterløn er 410 kr/mdl, eller små 5000 kr/år. Hvis man så tjener 500000 skulel man betale 14000 af de sidste 200000 (=7%) + 5000, altså 19000/år. Det bliver over de 30 år man mindst skal indbetale 570000 kr, der er fradrgasberettigede, og så kan man I tre år får udbetalt ca 185000 pr år (der skal beskattes) eller 555000. Emhver kunne sætte det halve beløb (for at tage højde for der ikke er fradrag her)I aktier I 30 år. Gennemsnitsafkastet på aktier har igennem mange år ligget omkring 11 %, så efter skat sætter vi det til 5%. Resultat 662727,5 kr efetr 30 år, og de kan frit hæves før.
Så det ville næppe give mange basseører I statskassen.
5) Forøgelse af grønne afgifter med 20 %
(13 milliarder)
Undtagelsen der bekræfter reglen, det kan måske lade sig gøre. For at det ikke skal ramme lavtlønsgrupper for hårdt er man nok nødt til at lave en bundgrænse for forbrug af vand,olie/gas, el osv., der ikke forhøjes, og så forhøje afgifterne på det der ligger derudover.
Med noget bureaukratisk fnidder for at fastlægge grænser osv. Kunne man sikkert få et merprovenue til staten, for der er ingen tvivl om det er dem der har de højeste indtægter der typisk skulle betale mest.
Som du forhåbentlig kan se, er det ikke helt let at lave store skattereformer. Og så har jeg slet ikke været inde på det vigtigste, at tælle til 90, undgå at ramme egne vælgere osv.