I havet følger algeopblomstringen nogenlunde skemaet i et link fra valdes link:
http://www.dmu.dk/foralle/Vand/Giftige+alger+i+havet/Hvad+er+skadelige+algeopblomstringer.htm
I søerne er det noget mere kringlet, for miljøet i hver sø kan være temmelig forskelligt.
Måske kan din kommune fortælle dig noget om den øjeblikkelige tilstand?
Her i Ballerup kommune forsøger man at holde en balance i fiskebestanden, så algeopblomstringen ikke skal blive for slem. Faktisk er hobbyfiskeri gavnlig, fordi småfiskene spiser den dyreplankton, der skulle holde algerne nede. Så hvis der er mange skaller og og karusser i en sø så æder de for meget af den plankton, der skulle holde algerne nede. Vi har heldigvis flere fiskeklubber i kommunen. Og der er tit drenge, der står og fisker for sjov i vores nær-søer.
Silke får lov at svømme hver dag i de nærliggende søer. Jeg tror på, at hun på den måde udvikler en vis tolerance overfor alger.
Vandet i vores nær-søer er lige nu brunligt, men med en blank og klar overflade, så jeg antager, at problemet endnu ikke er særlig stort. Jeg har heller ikke hørt om hunde i nærområdet, der skulle være blevet syge.
Silkes svømmeture stopper først hvis hun får nogen symptomer (infektioner i øjne, ører, hud. Eller diarre. Eller hvis hun ikke har lyst til at svømme). ELLER svømmeturene stopper hvis vandet bliver så kraftigt forurenet så der kommer blå, grønne eller brune belægninger i overfladen.
Axel er jo en ældre hund efterhånden. Hvis han ikke har badet i længere tid, så ville jeg nok være forsigtig med at lade ham starte lige nu, -for der KAN være problemer, som kan ramme ham særlig hårdt...
Hvis han bader jævnligt, -altså flere gange om ugen- så ville jeg lade ham fortsætte indtil vandet har synlige klumper, tråde eller belægninger (IKKE at forveksle med pollenstøv og nedfaldne blade)..