Denne her er nem og mums
Gratineret fennikel
4 pers.
4 små fennikelknolde
½ usprøjtet citron (saft og skræl)
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
3 spsk. friskreven parmesan
1 ds. hakkede tomater
4 spsk. rasp
1 lille løg
2 fed hvidløg
6 spsk. olivenolie
groft salt og friskkværnet peber
1. Fennikelknolde halveres på langs, de yderste blade skrælles væk og hårde stængler fjernes.
2. 1 liter letsaltet vand bringes i kog med citronsaften og dild kviste. De halve fennikler koges i 10 min. Lad dem dryppe af og gem kogevandet og dildkvistene.
3. Ovnen forvarmes til 200 gr. En ildfast form gnides med 2 spsk. olivenolie. Tomaterne drypper af i en si og kommes i formen, saften bruges til noget andet. De halve fennikler lægges ovenpå de hakkede tomater, og der dryppes med ca. 1 1/4 dl af kogevandet. Det hele saltes og pebres kraftigt.
4. Persillen, dilden fra fenniklerne, løg og hvidløgsfed hakkes meget fint. 4 spsk. olivenolie varmes på en pande. Løg og hvidløg dampes let. Raspen røres i og ristes let gylden. Panden tages af varmen. Krydderurter og parmesan blandes med raspen og fordeles over fenniklerne. De bages i den forvarmede ovn 20 min.
Inspireret af:
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/4672/Groensager-opskrifter/Gratineret-fennikel
Jeg har brugt denne opskrift mange gange - det smager virkelig godt som tilbehør til næsten alt.