Hvedemels tortilla chips:
300 gram hvedemel
50 gram fedtstof – smør er bedst
1,8 dl. vand
lidt salt
Olie
evt. krydderier (chili, paprika)
Dejen æltes til den slipper bordet. Deles i 8 små boller, der rulles meget tynd ud.
hvorefter de deles i 8 trekanter pr. pandekage.
Bages på en stegepande med lidt olie og evt. krydderier til de lige akkurat er bagt.
PAS PÅ da panden bliver meget varm skal du være hurtig til at få dem vendt.
Læg de afkølede chips i et fad.
Hæld salsa over
Tilsæt evt. kylling i tern
Hæld en helveds masse revet ost over.
Smid i ovnen i 3-5 min ved 225 grader!
Servere med Cremefraice og
Hjemmelavet salsa:
500 g. faste modne tomater
1 hvidt salatløg
1-2 fed hvidløg
1 rød chilipeber
2 spsk. olivenolie
2-3 spsk. limesaft
salt
peber
1-2 spsk. friskhakket koriander.
Skær tomaterne i både, skær kernerne og den grønne stilkende ud af hver båd,
skær dem i strimler og dernæst i små tern.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Flæk chilipeberne og skrab de hvide kerner ud.
Skær den i bitte små tern.
Bland tomater, løg, hvidløg, og chili med olivenolie og limesaft og smag til med salt, peber og koriander.
Guacamole:
2 modne avocadoer
1-2 tomater
¼ kop frisk koriander
½ lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk hakket rød jalapeno chilli peber
1 spsk frisk presset citron eller limesaft
1 tsk havsalt
Pres avocado-kødet ud med en ske. Blend alle ingredienserne.
Det giver 2 kopper. Serveres afkølet.
Man kan også lave den mere "chunky" ved at blande det hele i hånden.
NYD