Syltede salatagurker
8-10 salatagurker, ca 4 kg, 3 liter eddike, salt, 1½ kg melis, 1 brev blandede tawana syltekrydderier, persille, Evt 1-2 fed hvidløg
3 tsk atamonpolver eller 3 dessertskeer flydende atamon.
Salatagurkerne børstes rene, skrælles og skæres i 3-4 cm tykke skiver. Eddiken bringes i kog ,ed hvidløg eller en trekant af alm. løg, der derefter fjerne. Salt og sukker drusses i og koges 5 min sammen med krydderiposen. Persilles skylles, tørres og klippes i buketter, der hældes i eddiken sammen med agurkestykkerne. Det hele varmes igennem i 2 min. Lages skal ikke i kog. Atamon tilsættes.
Det syltede fyldes i atamonskyllede glas eller krukker, et pres lægges øverst og et klæde over. 1-2 dage efter fjernes presser og glas lukkes og krukker bindes til.
Det er en gammel bog jeg har, så hvis du er vant til at bruge en nyere bog, så kan du bare ændre opskriften efter egen smag. Jeg ville nemlig ikke komme hvidløg i, kun perleløg og jeg ville ikke bruge persille. Og så ville jeg nok lade krydderiposen være i lagen i 2-4 uger.
Er dette godt nok?