Hej fjordglimt
HAVKAT I INGEFÆR OG LIMESAUCE
Der anvendes :
140-180 g hvid fisk (havkat)
1 stk. agurk
4-5 skalotteløg
1-2 lime
salt og peber
Ingefær- og limesauce af :
50 g ingefær
4-5 lime
4 spsk. akaciehonning
fond fra fisken
1 tsk. smør
Fremgangsmåde :
1 : Agurken skæres i passende stykker og halveres. Kernerne fjernes og lægges i et ildfast fad. Agurken skæres derefter i stænger. De kommes ligeledes i fadet.
2 : Skalotteløgene skæres i grove ringe og kommes sammen med agurkerne, limesaft og salt og peber i fadet. Fisken skæres i passende stykker og lægges på. Krydder igen med salt og peber. Kom låg eller folie over og ind i ovnen ved 225 grader i ca. 20-25 minutter.
3 : Sauce : Ingefær renses og rives på de fine huller. Lime halveres, og saften presses ud over ingefæren i en gryde. Det koges op, og honning tilsættes og koger godt igennem. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt fonden fra fisken, og smag til med salt og peber, monter med koldt smør.
Kilde : Den skaldede kok (TV4)
mvh
Bantam