|
| !!!Rygning Ål!!! Fra : Sunowich | Vist : 5711 gange 500 point Dato : 26-03-08 11:02 |
|
Hejsa i sneen herfra sydsjælland
Vi har her i huset tit snakket om,at vi ville prøve, at ryge fisk/ål.
Det der ku være sjovt, at hører om er personlige erfaringer ikke en masse link som jeg jo godt selv kan google mig frem til Hvordan gør i hvordan skal ovnen være eller ideer til utraditionelle andre modeller Forskelle på kold varm rygning eller hedder det røgning o.s.v o.s.v.
Mvh SunoFisk Som Kun har enj profil.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 11:22 |
|
Vores genbo har lavet sådan en bare lidt mindre
http://www.123hjemmeside.dk/gramstrup/3695704
Jeg har sådan set ikke taget mig hvordan den rigtigt så ud, mere resultatet, min bedre halvdel siger, at ovnen skal have 70 grader der hvor fiskene hænger
Det blev du vist ikke meget klogere af, men jeg kan da lurer ovnen af, næste gang vi bliver inviteret på nyrøgede fisk
Bortset fra det, har jeg lige hørt om nogle der var på restaurant i Gilleleje, hvor de serverer et stykke brød med --nyrøgede kartofler- --med hønsesalt, de sagde at det smagte pragtfuldt,
| |
| Kommentar Fra : tjasse |
Dato : 26-03-08 11:25 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 11:27 |
|
tjasse
Citat jeg tror ikke fisk er så gode at ryge. |
uuh ha da, du er gået glip af noget godt.
Vores genbo fisker ofte, og ryger fisk hver gang, det smager bare så godt, med sådan nogle nyrøgede fisk, i alle afskygninger
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 26-03-08 12:30 |
|
Jeg kunne ikke tænke mig at ryge en ål eller en fisk. Først skulle jeg "plukke" den, for så at lægge de små stykker i cigaretpapir eller i en pibe for at ryge den. Jeg bliver ved tanken.
Sunowich
Du kan røge ål eller fisk, hvis det skal være spiseligt
Nordsted1
Er din genbo indforstået med, at du har lagt hans hjemmeside her på kandu ?
Citat Vores genbo fisker ofte, og ryger fisk hver gang |
Han røger fisk .... gør han ikke
| |
| Kommentar Fra : WinXPeter |
Dato : 26-03-08 12:36 |
|
Smag og behag, jeg vil nu helst have at folk lugter af nyvasket menneske samtidig med at de lugter af dagens gøremål, det være sig rygning eller madlavning.
Er der noget der får mig til at brække mig, er det en eller anden stinkbombe, med channel nummer et eller andet tonset ud over sig.
Nå, det var nu ikke for at lede din tråd hen på rygning jeg skrev indslaget, bare en joke efter jeg lige kom fra nyhederne og ind til dit spørgsmål.
Så lå det jo lige for.
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 26-03-08 12:41 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 12:42 |
|
ans
Citat Er din genbo indforstået med, at du har lagt hans hjemmeside her på kandu ? |
kæden sprang af her???
Citat Han røger fisk .... gør han ikke |
nææ han tager en smøg, og puster røgen på dyret, ej du har ret, når nu vi går over til bagatellerne, han røger fisk
| |
| Kommentar Fra : tjasse |
Dato : 26-03-08 13:31 |
|
Ak ja, man kunne jo gå hen og blive helt poetisk
Fisken ind i røgeovnen ryger,
Så den i røgeovnen røger.
Et par smøger der i ventetiden kan ryge,
når jeg går i gang med at røge.
En smøg jeg ryger,
medens fisken jeg røger.
I luften ryger røgen fra røgningen,
ligesom røgen fra rygningen.
| |
| Accepteret svar Fra : piaskov | Modtaget 500 point Dato : 26-03-08 14:01 |
|
Citat En smøg jeg ryger,
medens fisken jeg røger.
I luften ryger røgen fra røgningen,
ligesom røgen fra rygningen. |
Nemlig tjasse.
Det hedder RØGNING.
Lidt tips herfra en som sammen med min mand har RØGET maaaaaaaaaaange ål. Uhmmm det er bare godt.
Det bedste du kan gøre suno er at få fat i en fisker hvor du kan købe dem levende. Få ham til at afslime dem for dig ellers er de uhåndterlige.
Når du så slagter dem skal du skærer fra 2cm. under gattet og op mod hovedet. Der sidder en klat blod efter gattet og det smager hæsligt hvis man ikke får det ud!!!
Du skal passe på ikke at knække nakken på dem for de skal de hænge i ?? HUSK det.
Du sørger for at blodrense dem i rigeligt koldt vand og BEHOLD hovedet på dem DET må du IKKE skære af.
Så sætter du fruen i huset til at lave en saltlage. 50g salt pr. l. koldt vand . Der røres i lagen til saltet er helt smeltet og ålene lægges i , i ca 10timer.
Du hælder lagen fra og skyller dem. Saltet gør at ålene konserveres og det sidste blod kommer ud !!
Tør dem godt , de skal næsten være helt tørre.
Derefter laver du en "hårnål" som mor brugte, bare lidt tykkere. Den sætter du ind under hovedet så den går på hver sin side af ryggen. Dem hænger du så op på en skinne og lad dem bare dryppe af det sidste der er af vand mens du tænder i ovnen.
Du skal bruge RENT bøgebrænde og renset bøgesmuld. Det må IKKE ha været i nærheden af en motorsav , pga. olie.
Når ovnen er oppe på ca. 9o° hænger du ålene ind. De åbner sig flot når de kommer ind i varmen og de skal hænge til de er møre , alt efter størrelse ca 1 time. Mærk ved gatter om de er møre. Dem vi røg vejede omkring 500 g.
Derefter tager du dem ud lad dem hænge mens du skraber de fleste gløder ud og lægger savsmuld ind i ovnen.
Hæng dem ind igen og luk for ALT TRÆK SÅ RØGEN BLIVER I OVNEN!!
Så skal de bare passe sig selv i 6 timer.
De er bedst når de har fået lov at "trække" røgsmagen til dagen efter på et køligt sted.
Medens du venter på at herlighederne bliver kolde sørger du for at lægge snapsen på køl ikke at forglemme øl
Så laver fruen røræg og vi andre venter på en invitation.
Uhmmmm. Hvor jeg glæder mig.
God arbejdslyst
Hvis der er mere du er i tvivl om så skriv !!!
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 26-03-08 14:57 |
|
Sunowich
Jeg har set dit link, men det er jo ikke min skyld , at der er flere, der ikke ved, at det hedder røgning og ikke rygning af "fisk"
Citat Hold da op ans du har nok at se til med at lærer nogle noget se blot her |
Næææhhh, der tager du fejl, jeg prøver ikke at "lærer" brugerne noget. Men det kunne da være rart, hvis jeg kunne
Nordsted1
Citat kæden sprang af her??? |
Ja det kan jo ske for enhver.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 15:01 |
|
Ans
Jeg skrev jo sådan
Citat Vores genbo har lavet sådan en bare lidt mindre |
Ergo er det ikke min nabo's hjemmeside eller ovn
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 15:05 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 26-03-08 16:14 |
|
Ja for dælen da også... men genboen har vist ikke været ude at fiske idag
her er noget om savsmuld også fra mit link (det er faktisk ret godt det link )
rygesavsmuld
Rygesavsmuld kan man lave selv på et rundsav,
man må ikke bruge nogen form for nåletræer.
Det skal helst være elletræ,bøgetræ det er det bedste,birk kan også bruges.
Men nu skal man være på vagt,da største delen er fællet med motorsav (kædeolie).
Det vil sige når man skal bruge træ som er fællet med motorsav,er man nød til at skære endestykkerne rene med rundsaven/båndsaven der skæres ca 8-10 cm af hver ende inden man begynder at sav træet op til rygesavsmuld.
Men så er det dejligt, at kunne lave sin rygesavsmuld selv,det er også billiger.
| |
| Kommentar Fra : Schultz |
Dato : 22-11-08 10:32 |
|
Undskyld jeg stjæler tråden...
Citat Rygesavsmuld kan man lave selv på et rundsav,
man må ikke bruge nogen form for nåletræer.
Det skal helst være elletræ,bøgetræ det er det bedste,birk kan også bruges. |
Er der nogle erfaringer med smuld fra elmetræer?
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|