|
| Kommentar Fra : Tilde38 |
Dato : 05-02-08 07:24 |
|
kvark og mayonaise ½-½ kunne nok godt give en tyk konsistens...
Jeg vil anbefale "den ægte mayonaise" i pose fra Netto... den smager ikke af eiddke..
| |
| Accepteret svar Fra : HelleBirgitte | Modtaget 100 point Dato : 05-02-08 08:51 |
|
Jeg har kigget lidt i Frøken Jensens Kogebog.Hun foreslår forskellige "sovse" til den kolde kartoffelsalat.
Helt klart på 1. pladsen, hos hende, er Mayonaise, smagt til med revet løg, salt, hvid peber, sukker, sennep, citronsaft el. eddike. Evt. fortyndes mayonaisen med lidt fløde eller flødeskum, (skriver hun).
Hun har også en variant, der kaldes halvmayonaise, som skulle have en anderledes konsistens, i forhold til mayonaisen.
Halvmayonaise:20-30g smør, 2-3 spsk mel, 1½ dl suppe el. mælk, 2 æggeblommer, salt, peber, citronsaft, ½ dl olie
Smør og mel afbages med suppe el. mælk til en tyk sovs, der legeres med de piskede æggeblommer og smages til med krydderierne.Afkøles under jævnlig omrøring og tilsættes derefter olien i en tynd stråle.
Sådan er der nok ikke mange, der spiser idag.Men jeg håber det hjalp dig lidt på vej.
| |
| Kommentar Fra : jeb3 |
Dato : 05-02-08 09:15 |
|
Det er med garanti som der bliver skrevet mayonaisen, der har gjort kartoffelsalaten stiv.
Kvark var ikke så almindeligt førhen.
Min egen opskrift er A38, LIDT mayonaise (fedtfri), sennep, sukker, karry, kartofler og løg.
| |
|
Kartoffelsalat kan med stor succes laves med græsk/turkisk yoghurt, som kan drænes i et kaffefilter, hvis der er for meget væde ved.
Dressing:
Finthakket rødløg
Purløg
Karry
Paprika
Salt
Peber
Lidt sukker
Citronsaft
Evt. lidt mayonaise
Smag til..
Vend kartoffelskiverne i dressingen, sådan at kartoflerne stadig "holder på dressingen" - de skal ikke ligge og svømme i dressing.
Moster
| |
|
selv tak
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|