Her er mit bud:
125 gram boghvede
25 gram hvidt mel
3 æg
200 ml. mælk
100 ml. vand
1 lille smule salt
1 spiseskefuld fedt
3 spiseskefulde smør
De amerikanske mål står i parantes og det er vel ligemeget når du har de europæiske mål.
Put begge slags mel in en skål og slå ægene i en efter en. Tilsæt så mælk, vand og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.
Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme. Smelt smøret
og tilsæt det dejen. Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt. Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden. 1 minut pr. side skulle være nok. Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil du er parat til at fylde dem.
Du får ca. 8-10 25 centimeter pandekager.
Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen
bliver spredt med et træredskab..men mindre pandekager kan blive lavet på en
almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at vende holde panden skævt.
Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet "Galettes". Fyld dem med skinke og ost, champignonmos eller røget
laks. Drik ufiltreret æblemost til.