½ hummer til hver på et leje af grøn salat og serveret med citron og en frisk sauce verte (grøn sauce) til.
Hvis det bliver for dyrt med ½ hummer til hver (kender ikke jeres budget, men de fås dybfrosne og på tilbud til rimelige priser lige nu, de dybfrosne smager faktisk helt ok), kan du også servere tigerrejer med sauce verte og ligeledes på et leje af grønt.
Tigerrejerne kan købes ukogte (så ser de grå ud) og dybfrosne til en yderst rimelig pris, hvis man køber 1 kg, det koster de fleste steder lige omkring 100 kr.
Jeg plejer at varme lidt hvidvin op i en gryde, bare lige ½ cm fra hvidvin fra bunden. Smid de optøede rejer ned i og lad dem koge et par minutter til de er blevet røde. Lad dem køle af i gryden med hvidvin, sæt evt. gryden med låg udenfor i et par timer.
Pil skallen af rejerne og læg dem på hver tallerken, som er belagt med blandet grøn salat, lidt dampede friske grønne bønner og en skive citron. Pynt med en teskefuld lakserogn eller anden form for rogn, det ser smukt ud. Server lidt sauce verte på hver tallerken eller server saucen ved siden af:
Bland økologisk mayonnaise (fås i de fleste supermarkeder) med en fedtfattig creme fraische. Jeg plejer at bruge ½ af hver, men du kan sagtens bruge 1/3 mayonnaise og 2/3 creme fraische.
Tilsæt citronsaft, en skefuld stærk dijonsennep, et par skefulde ketchup, salt, godt med friskkværnet peber samt ikke mindst godt med grønt:
Mindst 1 helt bundt hakket dild
1 meget stor håndfuld finthakket persille
1 meget stor håndfuld finthakket frisk basilikum
Server med godt brød til.
Retten er nem, fordi du kan lave det hele i forvejen, så du bare skal anrette i sidste øjeblik.