|
| Godkendelse af svar Fra : PrivateDK |
Dato : 18-12-07 13:24 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 18-12-07 13:26 |
|
Selvtak og velbekomme.
Du vil finde et stykke selleri, en gulerod, lidt porretop, persille, etc bundet sammen med en snor.
| |
|
En suppevisk er toppene fra selleri, persille osv. ikke hele rodfrugten skåret over og sat sammen med andre, som mange fejlagtigt tror.
Jeg har samlet en masse toppe sammen fra f.eks. vores grønttorv (da sæsonen for rodfrugter gik igang), (mange vil nemlig ikke have dem....) og kogt font på nogle af dem. Andre har jeg blancheret og frosset ned i hel tilstand.
Det var absolut en succes begge dele.
Den er uundværlig i suppen, men også super i en isterningepose, så man kan tilsætte sovsen denne naturrene terning.
| |
|
Det har jeg aldrig set, der hvor jeg har købt dem
Moster
| |
| Kommentar Fra : PrivateDK |
Dato : 19-12-07 18:43 |
|
Jeg tror da også jeg var lidt for hurtig ude med mine point.
Jeg har ikke kunnet finde en suppevisk de steder hvor jeg normalt handler grønt. Egentlig mærkeligt, når den jo bare består af affalds produkter.
| |
|
Jow, men toppen på rodfrugterne kan ikke holde sig uden at blive frosset eller kogt til font.
Moster
| |
| Kommentar Fra : PrivateDK |
Dato : 20-12-07 17:05 |
|
Jeg tror jeg har fundet ud af hvordan det fungerer i dag.
Jeg snakkede med en fra grønt i en butik i dag. Han siger at det de køber som en suppevisk, er den folebakke man kan købe med små stykker af rod planter, persillerod en kvart selleri ....
Det kommer sig nok af at i "gamle" dage smed man ikke noget væk, og derfor udnyttede det hele. Han sagde at der en gang i mellem kom nogle ældre damer og spurgte om de måtte tage nogle af de toppe som andre smed væk, men han grinede lidt af det. Jeg synes nu det er helt i orden at der er nogen der stadig udnytter det hele og sparer nogle kroner på det. Jeg er selv imod at smide ud og kunne selv finde på det. Mand på 40! Han kunne ikke se det som en idé at de selv i butikken bandt nogle toppe sammen hver dag og solgte for en femmer. Jeg ville bare selv prøve at koge en sylt, og der står i de kogebøger jeg har, at man skal bruge en suppevisk, og det var beskrevet som blade af persillerod, selleri og porrer. Man kan da helt sikkert bruge roden selv.
| |
|
Ohhh, den mand er da gået glip af noget!
Det er det allerbedste i suppen! En kraftig og krydret smag, som er understreger alle rodfrugterne.
Hils ham fra mig, og sig, at han har meget at lære hahahahahahahaha
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|