Hmm, det kan jo ikke være rognsækken til næste år, hvis rødspætten er af hankøn!!
Det er tarmen og den indeholder ufordøjede madrester inklusiv små sandkorn osv. og fjernes altid når man gør fisk ren, hvad enten det er røsdpætte eller torsk.
Før i tiden var sælgerene mere opmærksomme på deres håndværk og fjernede den helt automatisk når de rensede fisken, men nu skal det gå stærkt og så sætter mange fiskehandlere deres "lid" til at man bare tager det for et nødvendigt medkøb som også fiskebenene.
Det samme gør sig gældende med f.eks. kyllinger, men her er det netop leveren der sidder tilbage i ribenene og som man med fingerspidserne skraber ud sammen med almindelig efterrengøring af kyllingen inden man tilbereder den.
Tarmen i fisken kan give lidt knasen i tænderne, men er ikke farlig når fisken er korrekt gennemstigt/kogt. Meget mere tvivl har jeg omkring kyllingens lever, for der ved vi ikke hvilke medicinrester/vækstmidler osv. der opbevares der og om det neutraliseres ved korrekt stege/kogetid.
Selv fjerner jeg konsekvent begge dele inden tilberedning.
mvh
ypsiQ