Alle mikroovne har en måde at "dreje stålerne på i forhold til maden". Den tekniske forklaring på horfor er lidt indviklet.
I dag gør de det normalt ved en drejetallerken, som maden stod på. Det er ikke så prakrisk, fordi man så kun kan have runde fade eller små firkantede, som kan dreje rundt udenat støde på.
Blandt de ældre kan man finde noge, som er smartere. Der sidder i toppen, skjult bag plastic en roterende "propel" som i stedet fordeler "strålerne" så maden kan stå fast, og man alligevel får enn god varmefordeling.
I må eksperimentere jer lidt frem med hvor lang tid forskellige ting skal have.
Husk på at energien stort set fordeler sig jævnt i maden , men overvejene i overfladen. indtrængningen er ikke så stor, som reklamer gerne vil bilde folk ind.
Når man bager kartofler i en ovn er man vant til at de skal have lige lang tid hvad enten man sætter en ellet ti ind.
I mikroovnen er der ca 1000W at for dele på kartoflerne.
Hvis en kartoffel er færdig på 3 minutter, skal 10 kartofler have 30 minutter for hver at få ligeså meget varme.
Madlavning i mikroovn er ikke stegning, men nærmere at ligne med kogning.
Hvis man er denheldige ejer af en bruningsfad( ikke til at opdrive mere) kan det dog lade sig gøre at at stege med brun skorpe.
Glæd dig over den gode gamle mikroovn. Dener formentlig kraftigere og bedre end de nye billigovne, som har overtaget markedet.