|
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 06-09-07 07:57 |
|
Du behøver ikke være forsigtig. Den blir aldrig dårlig, så du blir syg af den, når den er i fryseren. Men den kommer til at smage grimt, hvilket skyldes at den blir forharsket.
Jo federe en madvare er, jo kortere tid holder den smagen. Så på det punkt har BarkeBillen ret. 3 mdr. er den tid man normalt gir fede varer i fryseren.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 06-09-07 08:00 |
|
Her får du den tekniske forklaring fra Wikipedia
Citat Harskning
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Harskning er en kemisk process der foregår i fødevarer som indeholder fedt. Processen forekommer i flerumættet fedt, og er den peroxidering af dobbeltbindingerne i de flerumættede fedtsyrer. Fødevarer, som f.eks. smør, der harsker, får en meget bitter smag.
[redigér] Peroxidering
Peroxideringsreaktionen er en kædereaktion, som starter ved at der bliver dannet en fri radikal, som f.eks. O2- eller OH•. Det kan ske på forskellige måde, f.eks. ved høj varme eller ved belysning med UV-stråling. Det fri radikal reagerer med den flerumættede fedtsyre ved at fjerne et brintatom tæt ved en dobbeltbinding. Fedtsyren er nu en radikal som kan reagere med ilt og danne en ny radikal som reagerer med en ny fedtsyre. Således fortsætter reaktionen, der kaldes en kædereaktion, fordi der hele tiden dannes en ny radikal ved brug af en gammel. Den eneste måde en radikalreaktion kan stoppes er ved en reaktion mellem to radikaler, hvorved der dannes en ikke-radikal forbindelse.
[redigér] Antioxidanter
Harskning kan forhindres, eller i hvert fald mindskes væsentligt, ved at tilsætte antioxidanter til fødevarerne. Antioxidanterne reagerer med de frie radikaler og neutraliserer dem. Eksempler på antioxidanter er askorbinsyre, vitamin E og karotener |
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 06-09-07 08:37 |
|
Hvis du har mulighed for det, så ring til det røgeri hvor du købte den - så får du det rigtige svar.
Personligt ville jeg ikke vove at sætte tænderne i den.
//bentjuul
| |
| Godkendelse af svar Fra : nicka |
Dato : 06-09-07 09:13 |
|
Tak for svarene, BarkeBillen får point for at svare først.
Tjah så må vi jo finde på noget andet i aften - ålen ryger i skraldespanden ØV altså.
| |
| Kommentar Fra : Ysseven |
Dato : 06-09-07 09:38 |
| | |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 06-09-07 10:16 |
|
Okay.... Jeg har vist misforstået dig lidt
Som jeg opfattede det, så havde den været 3 dage i køleskab og skulle derefter i fryseren, og du derfor, spurgte hvor længe den kunne holde der.
Du har fået de rigtige svar kan jeg se, så du skal bare have fat i en ny nyrøget ål
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|