Hej Loenfeldt. Hermed en opskrift fra "Augustenborgsamlingen" uden palmin
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0530.htm
Mvh.
Ram
KIKSEKAGE ("MODERNE")
Her er en "moderne" version af den kiksekage, de fleste af os elskede som barn - hvor palmin er erstattet af smør og chokolade.
Der anvendes:
1 pakke firkantede vaniljekiks
250 gram usaltet smør
100 gram kraftig mørk chokolade af god kvalitet
1 dl. mørk cacao (ikke bitter)
1 - 1 1/2 dl. flormelis
lidt revet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
2 æg
Fremgangsmåde:
1: Gør en passende sandkageform parat ved at beklæde den med bagepapir. Hak chokoladen groft og smelt den grundigt over vandbad. Smelt også smørret i en gryde ved lav varme. Bland smør og chokolade og hold det lunt over vandbad.
2: Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal sammen og hæld den varme chokolade-smørmasse i under piskning. Mødet mellem varme og kulde vil tykne massen.
3: Smør et lag i bunden af formen. Kom et lag kiks over, uden at det når helt ud til kanten. Forsæt med at lægge chokolade og kiks i lag. Til sidst sluttes der af med et lag chokolademasse.
Størkner i køleskab i 3-4 timer og vendes ud. Skæres i skiver
Kilde: Familie Journalen, August 1998