At tabe sig handler ikke bare om slankekur, man skal lægge sine madvaner om, hvis vægten skal holde.
http://www.lidtfedt.dk/hvormangekcal.php - Med dette link kan man se ca. hvor mange hvor mange kalorier man forbrænder i løbet af dagen.
Man kan nemt selv regne ud hvad man må spise. Man behøver ikke stå og veje det man spiser hver dag, så kører man bare træt i det. Hvis man vejer det de første par gange, får man en fornemmelse af hvad det forskellige vejer. Nedenunder har jeg skrevet nogle tips til, hvad man skal undgå, og hvad der er godt at spise.
Man skal undgå at spise for meget:
Pasta
Kartofler
Ris
Hvidt brød (meget mel)
- på grund af at de indeholder meget kulhydrat
Man skal tit spise/drikke:
Kød med lavt fedtindhold
Skummetmælk
Fisk
Mager ost
- på grund af protein som skal indgå i den daglige kost
Man skal undgå for meget:
Smør på brødet
Margarine til f.eks. stegning
Remoulade
Mayonnaise
Fed dressing
andre lignende fedtstoffer
- på grund af at fedt indeholder flere kalorier end protein og kulhydrat
Spis meget:
Grøntsager
Frugt
- mætter meget, og indeholder ikke ret mange kalorier men undgå for mange bananer. Man skal være opmærksom på at frosne- og dåsegrøntsager godt kan være tilsat sukker. Blomkålsblanding er meget godt (ca. 40 kcal pr. 100 g). Dåsemajs er tit tilsat meget sukker.
Grunden til at man altid skal undgå for meget fedt, er, som der står ovenover, at det indeholder mange kalorier.
Hvis man indtager flere kalorier end man forbrænder, tager man på og omvendt.
Selv om man skal undgå for meget fedt, er det vigtigt at man får lidt. Hvis man f.eks. skal stege noget, kan man bruge olivenolie i stedet og margarine.
Protein er vigtigt fordi, det er det musklerne er opbygget, og skal vedligeholdes af. Muskler forbrænder fedt! Kulhydrater er den primære energikilde, og skal derfor udgøre størstedelen af kosten.
Man kan selv sammenligne forskellige produkter, så man køber det der er mest kaloriefattig. Produkter fra minimum er meget kaloriefattige.
Se evt.
www.chc.1go.dk