Når du nu alligevel står og pudser en cuvette, ( den du har købt til at skære småkød af fordi det er tusind gange billigere end at købe det færdigskåret!) så brun alt afpudset i en gryde sammen med gulerod, selleriknold, et æble, løg (som du ikke engang behøver at pille!) og hvad du nu ellers har i køleren. Husk, til en fond gør det ikke noget, det er blevet lidt slattent, bare det ikke er råddent!! En sjat rødvin eller vand (det behøver ikke dække det hele, men må godt...du koger det bare ind, hvis det blir for rigelige mængder!) perberkorn, laurbær (hvis du kan lide det) smuttes i ved samme lejlighed.
Fonden koger du, mens gryderetten alligevel står og snurrer. Skum fond og gryderet af og til. Når du har sat kartofler eller ris over, sier du fonden og hælder den ned til gryderetten. Fløde tager alt den gode smag, så jævn med mel , lad være med at jævne, eller brug soyadrik tilsat et par spsk tomatpure.. eller jævn med kartofler, der koger helt ud.
Et kyllingeskrog kan også hives over blusset og koges ind - så har du til suppe eller høns i asparges!
Fond kan fryses!!!
Bon appetite,
Christina