/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tilberedning af den perfekte bøf
gastrofun har modtaget -10 point for dette tip
Fra : gastrofun
Vist : 665 gange

Dato : 09-06-18 15:58

Den perfekte bøf. Uanset om du synes at den skal laves ud af en entrecotes (oksefilet), rib-eyes (marmoreret oksefilet), t-bone steak (tyndsteg) eller af en mørbrad, så er tilberedningen som regel en stor udfordring for privatpersoner derhjemme i køkkenet.
Det er uanset om du vælger at grille, pandestege eller en kombination af førnævnte sammen med en ovn.
Er du også en af dem der aldrig helt har forstået at mærke efter forskellige steder på hånden eller panden når du skal vide om kødet er rear, medium-rear eller medium, så er der et alternativ, der sikrer dig den perfekte bøf - hver gang:

Sous vide. "Sous vide" betyder "under vakuum" på fransk og er i bund og grund et vandbad der sikrer at din bøf får den samme temperatur hele vejen igennem. På den måde er du sikker på at dit kød f.eks. kan blive rear (rød), ved at du tilbereder det ved 54 grader. 56 grader er f.eks. medium-rear.
Kødet krydres med salt og peber og lægges i en pose (typisk en vakuumpose) og tilberedes derefter i vandbadet.
Når kødet er færdig i badet, så tages det ud af posen får en lynhurtig tur på grillen/panden for at få stegeskorpe. På den måde kan du få den perfekte bøf hver gang.

Sous vide kan også bruges til grønsager og nærmest alt slags kød. Du kan se en masse opskrifter her:
https://www.gastrofun.dk/kategori/sous-vide

Er det så ikke dyrt at komme i gang med?

Tidligere kunne man "kun" købe sous vide udstyr som en maskine og de var dyre. De er heldigvis (i kraft med at teknikken er blevet mere populær) faldet en del i pris.

Som noget nyt er der dog også mulighed for at købe en stav, man sætter på en gryde/kar. De er endnu billigere og nemmere at bruge i dagligdagen.

Herunder har vi en guide til hvilke slags sous vide maskiner og sous vide stave der er på markedet:

https://www.gastrofun.dk/artikel/sous-vide-stav
https://www.gastrofun.dk/artikel/sous-vide-maskine-guide

Vi anbefaler at prøve teknikken, den har løftet vores madtilberedning til nye højder i privaten.
Velbekomme.

 
 
Bedømmelse

Fra : poten


Dato : 09-06-18 16:03


SPAM og reklame

Bedømmelse

Fra : AG112


Dato : 09-06-18 17:34


RIGTIG FIN SIDE, MED MANGE GODE RÅD.

TAK FOR DET.

MVH AG112

Bedømmelse

Fra : dabj


Dato : 09-06-18 19:36

Godt tip, men stadig reklame

Bedømmelse

Fra : vagnr


Dato : 10-06-18 07:22

Rekvalme frabedes!

Bedømmelse

Fra : kenwood


Dato : 10-06-18 13:47

Sikke en gang fis


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177551
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408843
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste