Bagerens brød altid smager godt, det ved vi alle. Men hvem har ikke forgæves prøvet at lave et franskbrød derhjemme, uden at det på nogen måde mindede om et rigtigt franskbrød!?
Hvordan er det at bageren får sit franskbrød til at hæve flot op? Der er flere ting der spiller ind, men det vigtigste har vi opsummeret her. Der er link til hele opskriften i bunden, hvis du vil læse mere omkring det.
1) Høj varme, som i meget høj varme når brødet bages. Ovnen skal varmes op til så højt som overhoved mulig når brødet sættes ind. Der skal skrues ned efter ca. 10 minutter.
2) Måden man folder dejen på. Hvis brødet ”bare” lægges i formen, så hæver det ikke op. Dejen skal hjælpes på vej ved at rulles ud som en firkant og foldes hen over midten, for derefter at blive rullet som en pølse.
Det er svært at forklare, men i opskriften har vi billeder.
3) Måde dejen æltes på. Dejen har brug for at blive æltet meget. Det gør at den gluten der er i melet bliver strukket og det hjælper dig til et lækkert stykke brød
Franskbrød fås i mange former, men ovenstående som vi har beskrevet er et klassisk hvedebrød.
God bagelyst og du kan evt. læse opskriften herunder:
https://www.gastrofun.dk/opskrift/franskbrod