Jeg kan ikke li' modne bananer, men de når ofte at blive for modne, fordi jeg ikke er hurtig nok til at spise dem. Nu har jeg fundet og tilpasset en opskrift, så jeg kan bruge dem til noget lækkert, som jeg gerne vil dele med andre:
Banan-marmelade
500 gr. pillede modne bananer (2-3 stk.)
saft og fint revet skal af 1 økologisk citron (+ evt. lidt vand op til 1 dl)
1 dl sukker (afhængig af modenhed på bananerne)
ca. 1 tsk. rød Melatin og sukker
(og endnu bedre med 1 spsk. rom)
Bland saft (og evt. vand) og citronskal med sukkeret.
Bananerne skæres i skiver, vendes i blandingen og trækker ca. 20 minutter
Koger ca. 10 minutter ved svag varme, og røres/moses undervejs med en gaffel
Når massen er jævn tages gryden af varmen. Tilsæt under omrøring Melatin blandet med lidt sukker og kog op igen i ½ minut.
Lav ske-prøven (kom lidt marmelade på en underkop, vent lidt til det er kølet af og tjek så konsistensen). Der kan snildt spædes væde til, hvis den er for tyk - eller kommes mere Melatin i, hvis den er for tynd.
Rør evt. lidt rom i, før den kommes på glas.
Hæld marmeladen på et rent Atamon-skyllet glas og luk til med det samme.
Denne opskrift giver kun 1 enkelt glas i "normal" størrelse. Smagen er spændende og lidt frisk, og ikke overdreven af banan.
God fornøjelse...!!