|
| Risotto og tilbehør smuller54 har modtaget 30 point for dette tip Fra : smuller54 | Vist : 1203 gange
Dato : 08-12-10 19:39 |
|
Jeg ved ikke om det var sammensætningen eller om det bare var fordi Risotto´en blev rigtig god, men det her smagte simpelten så dejligt:
Risotto/kylling og courgetter
2 personer.
100 g risotto ris
1½ porre, fint snittet (først halver og dernæst i tynde skiver)
1 stort fed fint snittet hvidløg
0,6 l til 0,8 l hønseboullion
4 spsk. olivenolie ( + 1 spsk. smør)
75 g. revet parmasan
2 tsk. Basilikumpesto (den økologiske fra urtekram, er rigtig god)
Tilbehør:
Eks. 2 grillede kyllingfileter (grillpande) og dampet courgetter skåret i stave
Risotto koges på følgende måde:
Helst en tykbundet gryde. Opvarm olivenolie + smør og heri sauteres porrer og hvidløg, indtil de er klare og bløde. Risene tilsættes og de blandes med, i ca. 2 min.
Hæld derefter boullion på, så det hele er dækket. Rør næsten hele tiden og gå ikke fra gryden.
Når væsken er opsuget hældes mere væske på osv osv- hver gang skal væsken være næsten skrumpet ind. Der røres ofte, eller nærmest hele tiden.
Det tager tid- men det lønner sig.
Når væsken er næsten brugt og du kan smage at risene er bløde, - det skal være en tyk flydende konsistens stopper du og tilsætter pesto og parmasan.
| |
| Bedømmelse
Fra : bauchmann |
Dato : 08-12-10 19:52 |
| | |
|
Lav det igen, - og jeg kommer
| |
| Bedømmelse
Fra : piaskov |
Dato : 08-12-10 19:56 |
|
Heeeyyy smuller.
Skønt...det fik jeg ofte som barn...det er læææænge siden.
Skal da lige afprøves igen. Jeg holdt meget af da min mor lavede det.
Dengang blev det kaldt ruskumsnusk...hjemme hos os.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|