Det er ikke svært at lave de lækreste julegodter, hvis du følger denne opskrift, der giver ca. 16 lækre og sprøde peanut-knas. Den er både knasende sprøg og smelter i munden på dig.
Ingredienser:
* 200 g stødt melis
* 120 ml lys sirup
* 2 g salt (en knivspids)
* 60 ml vand
* 145 g peanuts
* 30 g blødgjort smør
* 5 g bagepulver (en teskefuld)
Hav alle ingredienserne målt af, før du starter.
Smør en stor bageplade, og stil den til side.
Bring sukker, sirup, salt og vand i kog ved medium varme i en tykbundet gryde. Rør, indtil sukkeret er opløst. Det tager ca. 25 minutter.
Tilføj peanuts, og bliv ved med at røre, indtil blandingen har en temperatur på 150 g C. Du kan teste det med et termometer, eller ved at dryppe en lille smule i meget koldt vand. Når det størkner i en tråd, er den rette temperatur nået.
Tag panden væk fra varmen, og tilføj smør og bagepulver med det samme. Hæld det omgående over bagepladen.
Brug 2 gafler til at forme blandingen i et rektangel på ca. 35 x 30 cm. Lad det køle af, og bræk det i stykker.
saxet herfra:
http://www.juletips.com/jul/peanut-knas_-_hjemmelavet_juleknas