Normalt vil jeg ikke bare lige tippe, det jeg får fra Årstiderne, hvis ikke det var fordi jeg synes dette var ekstraordinært lækkert -disse dejlige italienske kødboller og jeg supplerede med lidt krydderflute:
Uge 19 - Dag 1
Italienske kødboller med ramsløg. Hertil pasta og frisk jordbær-spidskålssalat
4 personer. Tilberedning ca. 35 minutter
1 pakke hakket kalve-flæskesmåkød
2 æg
½ pose ramsløg
½ bakke tomater
1 pose pasta
1 spidskål
1 bakke jordbær
1-2 friske løg
1 citron
Tag kødet ud af køleskabet og skær ramsløg i fine strimler. Rør kødet med havsalt, æg, friskkværnet sort peber og ramsløgene.
Form kødet til 8-12 små kugler og steg dem, i lidt olivenolie på en stor pande, ved moderat varme i ca. 15 minutter. Kødbollerne skal vendes jævnligt. Tilsæt tomater i tern, 2 spsk olivenolie og ca. 3 dl vand og kog igennem i ca. 5 minutter.
Sæt imens en stor gryde med pastavand over og kog pastaen i saltet vand til pastaen er al dente. Vend pastaen med lidt af kogevandet, olivenolie og skallen af 1 citron.
Skyl spidskålen, tag stokken ud og skær det i fine strimler. Vend spidskålen med fint skårne friske løg, rapsolie, citronsaft, en anelse havsalt, sort peber og halve jordbær.
Server pastaen i en stor skål med kødbollerne ovenpå og salaten ved siden af.
Tip: jordbær giver ligesom ferskner, melon og søde æbler sødme til salater med fx spidskål og fennikel. Sødmen er med til at fremhæve smagen og give retterne et sommerligt præg.
her er linket til denne og næste uge:
http://www.aarstiderne.com/Kasserne/MaaltidsKasser/~/link.aspx?_id=08A3F0AD42D04651814D33562C9DC00E&_z=z