/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrift til tagine
smuller54 har modtaget 30 point for dette tip
Fra : smuller54
Vist : 2030 gange

Dato : 04-04-10 17:43

Til dem som ikke kender en tagine, så er der her nogle links:
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60087707

http://sundeep.files.wordpress.com/2007/09/tagine.jpg

Der findes mange opskrifter på især lam og kylling på nettet, men ikke så mange med oksekød.
Nu mener jeg, at jeg har fundet en billig og god opskrift, som også kan anvendes i en tykbundet gryde, hvis det skulle være.

Min tagine opskrift:
Til 4-5 personer.
1,5 kg. Oksebovklump
2 citrongræs hakket fint.
2 tsk. fintrevet golanga rod
1 spsk. fintrevet ingefær
1 rød mild chili fint hakket
2 porrer i skiver.
4 gulerødder skåret i store stykker ( skær på skrå skiftevis fra højre og venstre)
2 persillerod skæres i stykker svarende til gulerødderne.
2 store løg skæres i både.
1 spsk. karry
1 håndfuld mandler.
1 dåse kokosmælk
Olivenolie og 1 spsk smør til bruning.
Kogende vand- mængde svarende til at kødet og grøntsager næsten dækkes helt.
Ris som tilbehør eller couscous.
--------
Mandlerne ristes let på en pande.
Oksebovklumpen skæres i tern (2x2 cm) og frigøres i øvrigt for diverse sener og fedt.
Taginen varmes op med en god sjat olivenolie og 1 spsk. smør.
Oksekødet brunes heri, sammen med løg og karry.
Herefter tilsættes resten af grøntsager og krydderier.
Der tilsættes kogende vand så alt næsten er dækket. Det skrues ned for blusset og ”hætten” sættes over.
Retten skal være over i omkring 3 timer på svagt blus- der kigges undervejs og evt. tilføres ekstra vand, samt røres ganske let.
Når kødet er mørt, tilsættes kokosmælken og det koger sammen. Retten er færdig.
Anbefales at lave retten i forvejen og varmes når den skal bruges, så man er sikker på mørt kød.



 
 
Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 04-04-10 17:46

ja, mandler tilsættes naturligvis sammen med grøntsager og krydderier.

Bedømmelse

Fra : modersvilje


Dato : 04-04-10 17:50

Det bliver prøvet!
MV2

Bedømmelse

Fra : granner01


Dato : 04-04-10 17:56



Lyder spændende.

Bedømmelse

Fra : dogvillestar


Dato : 04-04-10 18:26

Det skal godt nok være en stor tagine

Bedømmelse

Fra : malmin


Dato : 04-04-10 18:34


Jeg har smagt tagine i Marokko, og det smager skønt.

Der blev det serveret rygende varmt, og så brænder krydderierne i munden, nøjagtigt som de skal i tagine. Sammen med couscous, blev der også serveret brød til, så man kunne få al saft/sovs med.

Jeg synes alle skal smage den ret.


Hilsen malmin

Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 04-04-10 18:53

Citat
--------------------------------------------------------------------------------
Det skal godt nok være en stor tagine


Ja, og det er den fra Ikea også, så jeg laver for det meste lidt mere end det der kan spises- og så er der lidt til fryseren

Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 04-04-10 18:56

Og man kan iøvrigt, som til karryretter almindeligvis servere mangochutney til også.

Bedømmelse

Fra : Eyvind


Dato : 04-04-10 19:00

Det lyder rigtig lækkert, men der burde trækket en stjerne fra for manglende smagsprøve.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177551
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408843
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste