Til dem som ikke kender en tagine, så er der her nogle links:
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/60087707
http://sundeep.files.wordpress.com/2007/09/tagine.jpg
Der findes mange opskrifter på især lam og kylling på nettet, men ikke så mange med oksekød.
Nu mener jeg, at jeg har fundet en billig og god opskrift, som også kan anvendes i en tykbundet gryde, hvis det skulle være.
Min tagine opskrift:
Til 4-5 personer.
1,5 kg. Oksebovklump
2 citrongræs hakket fint.
2 tsk. fintrevet golanga rod
1 spsk. fintrevet ingefær
1 rød mild chili fint hakket
2 porrer i skiver.
4 gulerødder skåret i store stykker ( skær på skrå skiftevis fra højre og venstre)
2 persillerod skæres i stykker svarende til gulerødderne.
2 store løg skæres i både.
1 spsk. karry
1 håndfuld mandler.
1 dåse kokosmælk
Olivenolie og 1 spsk smør til bruning.
Kogende vand- mængde svarende til at kødet og grøntsager næsten dækkes helt.
Ris som tilbehør eller couscous.
--------
Mandlerne ristes let på en pande.
Oksebovklumpen skæres i tern (2x2 cm) og frigøres i øvrigt for diverse sener og fedt.
Taginen varmes op med en god sjat olivenolie og 1 spsk. smør.
Oksekødet brunes heri, sammen med løg og karry.
Herefter tilsættes resten af grøntsager og krydderier.
Der tilsættes kogende vand så alt næsten er dækket. Det skrues ned for blusset og ”hætten” sættes over.
Retten skal være over i omkring 3 timer på svagt blus- der kigges undervejs og evt. tilføres ekstra vand, samt røres ganske let.
Når kødet er mørt, tilsættes kokosmælken og det koger sammen. Retten er færdig.
Anbefales at lave retten i forvejen og varmes når den skal bruges, så man er sikker på mørt kød.