Trængte idag til et nyt alternativ til alt det tomat o.lign når der er pasta på menuén.
Alternativ sauce til pasta
I dette tilfælde anvendte jeg frisk båndspagetti.
1 hak. Løg
3 revne gulerødder
1 sjat olivenolie eller rapsolie
1 dl. Piskefløde
2 spsk. mascarpone
Løg og gulerødder sauteres i olien til løgene er klare.
Piskefløden tilsættes samtidig med mascarpone og det koger op og tykner lidt.
Smag til med salt og peber + evt. lidt limesaft.
Båndspagettien koges 1-2 min.
Man kan vælge at hælde saucen over spagettien i en skål eller fad eller servere det hver for sig.
Gulerodssaucen passer rigtig godt til bagt laks.(bagt laks med en basilikumpesto ovenpå)
Guleroden gør, at saucen er en lille smule sød, det er derfor jeg valgte at komme lidt limesaft i, men det er jo smag og behag. Parmasan til gør jo underværker