Hej til jer derinde.
Nu er det tid til at komme på havnen og købe frisk laks hos de lokale fiskere
Er lige kommet hjem med 4 stk. og så skal der laves gravad laks.
I får her min , indtil nu , hemmelige opskrift dertil.
Laksefilet , og husk at fjerne nervebenene, drysses med en blanding af
60% salt
40% sukker
der er rørt sammen . Kom bare godt på. Derefter drysses et ordentligt lag frisk eller tørret dild på.
Dæk det over med FILM. Sættes i køleskabet til næste dag. Mindst 12 og helst 18 timer.
Skæres i skiver og bare spis løs
Dressingen er også hjemmelavet:
2 søde æggesnaps dijonsennep vindruekerneolie og hvidvinseddike røres sammen.
Jeg siger jer det smager så englene synger.
Hele herligheden kan holde sig i køleskab i 3 døg.
Husk at rå laks skal behandles som et råddent æg.