Har du græskar i din have, er det oplagt at lade børnene bruge dem til sjove lygtemænd. Men smid endelig ikke indmaden væk. Når toppen af "hovedet" er skåret af, så tag kødet ud, og gem det til en god græskarsuppe. Også frøene kan bruges. De kan ristes i ovnen og blive til dejligt snack eller salatdrys.
RISTEDE GRÆSKARKERNER
Skyl kernerne grundigt, så alt det slimede kød og trevler fjernes. Bland kernerne med en skefuld olivenolie eller smeltet smør og hæld dem ud på bagepapir i en bradepande. Drys lidt salt henover det hele.
Varm ovnen op til 175 grader og rist græskarkernerne i 10-20 minutter - eller indtil de er knasende og lette at tygge. Vend dem rundt med jævne mellemrum, så de alle bliver ristede.
GRÆSKARSUPPE
Ca. 1 kg græskarkød, skåret i tern
3 store løg skåret i tern
2 porrer, fintsnittet
½ tørret chili, knust eller 1 frisk rød, skåret i tynde skiver
3 spsk. olie
1½ liter hønsekødssuppe (evt. bouillon)
2 dl fløde
Salt og peber
Varm olien godt op i en stor stegegryde. Løg, porrer, græskarkød og chili svitses let heri, uden at brune. Gør det ad flere gange, så temperaturen stadig kan holdes høj under svitsningen. Hæld hønsekødssuppen over grønsagerne og læg låg på.
Lad gryden simre over svag varme i ca. 30 minutter. Herefter blendes suppen, så den bliver ensartet i konsistensen. Tilsæt fløden og smag suppen til med salt og peber. Suppen varmes godt igennem.
Hvis ikke børnene har brugt græskarret til lygtemand, tager det altid kegler at servere suppen i det udhulede græskar.
|