Ikke for at få flere point - absolut ikke, men der er nogle kommentarer til mit tip om mislykket gele, som jeg gerne vil svare på.
Mit tip gælder naturligvis, hvis geleen bliver for
tynd
Selvfølgelig som
molokyle skriver: hvis den bliver for fast kan man tilsætte mere vand, men så mister geleen noget smag; så hvis den skal fortyndes, skal man helst koge lidt mere saft og tilsætte det. Men det er nu sjældent at bær-gele bliver så sej, at man er nødt til at fortynde den.
Har man lavet en god gele som er for tynd, og man vil gøre den fastere med mere geleringsmiddel bliver smagen absolut ikke forringet! Især ikke hvis man også tilsætter at par spiseskefulde mere sukker - EFTER geleringsmiddelet er kommet i!!!
Jeg kan tilføje, at mit tip bygger på et svar, jeg fik fra "Oetker", som jeg kontaktede, da min gele blev alt for tynd.
Svaret fra Oetker var:
Citat Du kan sagtens koge geleen op igen.
Når den er varmet op, skal geleringsmiddel til hele portionen (altså samme mængde 1 gang til) tilsættes efter at den er fordelt i 2 spsk sukker. Så behøver du ikke koge den op igen, bare rør godt rundt så det hele fordeler sig. |
MEN jeg vil så alligevel råde til at røre det eksta brev geleringsmiddel i, mens saften er kold, da det klumper meget lettere når saften er varm. Når pulveret så er rørt god ud slut med lige at varme geleen igennem.
Se i øvrigt:
http://www.kandu.dk/tip16465.aspx
Mvh
joan