/ Forside/ Interesser / Andre interesser / Smalltalk / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Smalltalk
#NavnPoint
ans 29699
molokyle 27260
Nordsted1 27077
Klaudi 22438
o.v.n. 17081
dova 16181
3773 15982
refi 15492
miritdk 13786
10  Camillasm.. 12371
Når en kylling vejer 1,5 kg ?
Fra : ingelein
Vist : 154 gange
50 point
Dato : 29-06-25 13:20

Vi kan godt lide en stegt kylling med persillefyld.
Men ikke et eneste supermarked i nærheden sælger kyllinger. Deres kyllinger er så store som suppehøns og dem gider jeg ikke. Hvor køber man rigtige kyllinger?
Ingelein

 
 
Kommentar
Fra : poten


Dato : 29-06-25 14:10




Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 29-06-25 15:04

Nej tak..p…ingenting smager af ingenting.
Ingelein

Kommentar
Fra : Leif7


Dato : 29-06-25 15:29

Måske er jeg blevet rundforvirret af Google (og AI ), men en ting jeg har set gang på gang er at kommercielt dyrkede kyllinger, også økologiske, er underlagt EU som har bestemt minimum slagtevægt og levetid, og endda salgsvægt uden indvolde.
Så dog et sted hvor man havde franske landkyllinger på 1,3 kg, men de lander nok ikke ude i butikkerne.

Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 29-06-25 17:36

Jamen….. i gamle dage var kyllinger født omkring påske og hanekyllingerne blev slagtet når de var ca. 2 mdr. gamle.
Ingelein

Kommentar
Fra : transor


Dato : 10-07-25 16:24

Kyllinger bliver ikke født. De kommer bare ud af ægget.

I de gode gamle dage kastrerede man hanekyllingerne . fedededem op og solgte dem som kapuner-
Det samme kunne gøres med hønekyllingerne. Så blev de solgt som poularder.

På landet var man som ofte simplere og spiste hanekyllinger ne ved påsketid,
Det bedste er den franske maner med kok i vin- sammen med svampe krydderier og grøntsager .

Kommentar
Fra : transor


Dato : 10-07-25 16:29

For æglæggerracerne sortere man i dag hannerne fra, kort efter d er kommet ud af ægget.
Kyllinger i supermarkedet er fra specielle kødraser , hvor man vistnok er ligeglad med kønnet.
en enkelt race vokser så hurtige i kødet så skellettet dårligt kan bære dem.
de er billige og minder som du skriver i størrelse somgammeldags suppehøns. Det var dem som engang blev kaldt papkyllinger. De smager ofgså mest som pap.

Kommentar
Fra : Leif7


Dato : 10-07-25 17:59

Citat
Kyllinger i supermarkedet er fra specielle kødraser , hvor man vistnok er ligeglad med kønnet.
en enkelt race vokser så hurtige i kødet så skellettet dårligt kan bære dem.


Turbokyllinger hvor brystkødet fylder voldsomt, de får hurtigt dårlige ben og andre skavanker, men den diskussion er overskygget af jagten på "dyremishandlede" mink hvis eneste problem er buret, de får jo en perfekt kost for pelsens skyld og har deres unger temmelig længe.

Jeg bryder mig egentlig ikke om fjerkræ og køber kun brystkød nu og da til en godt krydret ret



Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 10-07-25 19:01

Ja, jeg ved godt at kyllinger klækkes når de kommer ud af ægget.

Kommentar
Fra : Leif7


Dato : 11-07-25 12:39

En kvinde der var vokset op på en bondegård fortalte mig at de gjorde kort proces med hanekyllinger
Smidt ned i en spand og hældt levende ind til grisene ......... gnaske, gnaske.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177675
Tips : 31970
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409838
Brugere : 218896

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste