|
| Accepteret svar Fra : marken84 | Modtaget 110 point Dato : 19-02-16 17:39 |
| | |
|
Sikkert mest i øl, men der er jo megen forskel på både øl og vin,
Gør som jeg, drik sec hvidvin, sec betyder tør men også med meget lidt sukker.
| |
|
I øl er der så 30-60 g sukker pr liter, i tør hvidvin er der meget mindre.
Læs også her:
http://www.vinometric.dk/pdf/Sukker&Alk.pdf
Og så må vi jo huske på, at for både øl og vin omdannes sukker jo til alkohol under gæring.
Jo mere sukker i malten eller i druerne, jo højere alkohol procent,
og så gælder det om ikke at afbryde denne proces for tidligt, som det sker for billige mærker.
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 19-02-16 19:12 |
| | |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 19-02-16 19:42 |
|
Både vin og øl fremstilles ved at lade forskellige sukkerarter forgære til alkohol.
Der vil altid være en vis restsødme i form af maltose, fruktose eller dekstro som forbliver ugæret og som vil give produktet en vis sødme. Det smager godt sammen med syreindholdet.
Men mængden af restsukker kan variere meget . Den kan for visse vine være nær nul.
Så du må se på deklarationen for at få ren besked.
På nettet har jeg fundet disse typiske værdier for sukkerater i forskellige øltyper :
målene er i gram pr deciliter
Beer Glucose Maltose Maltotriose Maltotetraose
Lager 0 0.008 0.001 0.019
Light lager 0 0.01 0.001 0.016
Lager 0.0024 0.018 0.034 0.022
Light lager 0.0320 0.019 0.015 0.016
Lager 0.0032 0.028 0.024 0.068
Light lager 0.0016 0.021 0.001 0.007
Lager 0 0.001 0.011 0.022
Lager 0.0024 0.023 0.044 0.026
Lager 0.0016 0.016 0.012 0.042
Pale Ale 0.0008 0.003 0.002 0.077
Porter 0.0008 0.003 0.001 0.039
Stout 0.0012 0.002 0 0.052
| |
|
Nu skal vi jo ikke gøre det værre end det er, selv om vi er nogle tæt på diabetes 2,
Ovenfor har jeg anvist at tør hvidvin er at foretrække frem for øl,
men man skal jo ikke være fanatiker, her op til påske.
Skyld du bare påske silden ned med øl og brændevin,
og drik så, som jeg, tør hvidvin senere i løbet af sommeren og derefter.
| |
|
fra mit link:
C6H12O6 => 2 CH3CH2OH + 2 CO2
Hvor C6H12O6 = Sukker (Glukose) ved gæring omdannes til alkohol og kultveilte...
| |
|
Og så uklart om hvad disse andre sukker arter er, udover Glucose,
Maltose Maltotriose Maltotetraose ?
Og har de samme, eller værre indvirkninger, på eksempelvis gammelmands sukkersyge??
| |
| Kommentar Fra : BilstrupV |
Dato : 20-02-16 09:42 |
|
Jeg ville gerne blive klogere på, om der egentlig er forskel på sukker og alkohol, når tarmfloraen har omsat det. I tidligere links her over er det jo også vist, at der er de samme grundstoffer i sukker og alkohol, så hvis det man indtager bliver splittet op igen i tarmene, er der vel ikke forskel på, hvad det betyder for sundheden, om man indtager det i den ene eller den anden form???
| |
|
Citat Jeg ville gerne blive klogere på, om der egentlig er forskel på sukker og alkohol, når tarmfloraen har omsat det. I tidligere links her over er det jo også vist, at der er de samme grundstoffer i sukker og alkohol, så hvis det man indtager bliver splittet op igen i tarmene, er der vel ikke forskel på, hvad det betyder for sundheden, om man indtager det i den ene eller den anden form??? |
Da jeg læste startindlægget tænkte jeg, om sukkeret mon er det eneste problem. Mit bedste råd må være, at spørge lægen til råds.
Citat Du kan jo ikke begynde at stille egne spørgsmål i andres tråde, det er ikke god stil - hvis du har et spørgsmål du vil have besvaret, må du jo stille det i din egen tråd... |
Jeg finder spørgsmålet yderst relevant i forhold til start-spørgsmålet. Der kan jo være noget trådstarter ikke er opmærksom på.
| |
|
Ak ja,
der er stor forskel på nedbrydningen af alkohol i organismen, en slags rus med iltning,
som jeg ikke lige kan finde i øjeblikket.
Og den manglende nedbrydning af sukker, som diabetikere ikke kan klare
uden hjælpende medicin.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|