Min fordøjelse går helt i stå hvis jeg spiser noget med hvedemel, kartofler og ris har jeg det heller ikke fint med.
Til det meste aftensmad/kød serverer jeg kartofler og grøntsager tilberedt i ovnen (kartoflerne er for mine børns skyld).
Jeg tænder ovnen på 225 grader, varmluft, og så kommer jeg bagepapir på 2 plader.
Jeg flækker et (butternut) græskar, fjerner kernerne fra den ene halvdel (den anden halvdel lægges i en pose og i køleskabet til en anden dag), skærer det i skiver på knap ½ cm, kommer skiverne i en skål, vender dem rundt i lidt olie og hælder dem ud på den ene ovenplade.
Så tager jeg nogle rødbeder, skyller og skrubber dem, skærer top og bund af, skærer dem i både og gør som med græskar-skiverne. De plejer at kunne være på samme ovnplade.
Jeg drysser det hele med groft salt og timian, andre krydderurter kan bruges.
Til den anden ovnplade skyller og skrubber jeg nogle kartofler, deler dem i kvarter (som rødbederne), og gør som med græskar og rødbeder.
Gulerødder, pastinak og persillerod bruger jeg også ind i mellem.
Først sætter jeg pladen med rødbeder og græskar i ovnen, 10-15 minutter senere sætter jeg kartoflerne ind.
Når kartoflerne har fået en halv times tid plejer det hele at være færdigt.
Min søn vil helst have en god sovs, at dyppe det i, min datter foretrækker cheasy fraiche eller ketchup.
Min erfaring er, at jeg bliver ikke lige så nemt sulten i utide, efter at jeg er holdt op med, at spise stivelsesholdige fødevarer.
Så selvom nogle grøntsager er dyrere end kartofler, så synes jeg ikke, at jeg bruger flere penge på mad.
Det eneste brød jeg spiser er rugbrød og knækbrød bagt af rug.
Hver morgen og aften spiser jeg en skål råkost lavet af gulerod, rødbede, æble og citronsaft.